Apple Languages
Geschreven door:taalreizen
Datum geplaatst:February 13, 2019
Geplaatst in:Home / Algemeen / Informatie / BREXIT GARANTIE bij Apple Languages

BREXIT GARANTIE bij Apple Languages

Heeft de Brexit invloed op mijn taalcursus Engels in het Verenigd Koninkrijk?

Wij denken van niet, maar garanderen toch dat u er in ieder geval niet de dupe van wordt.

Overweegt u een taalcursus te boeken in het Verenigd Koninkrijk, maakt u zich dan geen zorgen.

Als de EU en het VK een akkoord bereiken, veranderd er voorlopig helemaal niets. Er wordt dan een transitie-periode van twee jaar in gang gezet.

Is er vóór 29 februari 2019 geen akkoord bereikt, dan kan dat gevolgen hebben. Toch zijn wij er van overtuigd dat de meeste reizen van en naar het VK normaal zullen verlopen.

In het onwaarschijnlijke geval dat de Brexit reisbeperkingen veroorzaakt, waardoor u niet deel kunt nemen aan de cursus, zullen wij het volgende voor u betekenen:

  1. Het veranderen of uitstellen van uw cursus zonder extra kosten, of
  2. U krijgt het volledige bedrag terug.

Hoe zit het met mijn paspoort?

Zoals voor elke reis is het aan te raden om een reisdocument mee te nemen dat vanaf aankomst nog minimal 6 maanden geldig is.

Nationale ID kaarten en paspoorten van EU burgers blijven geldige reisdocumente voor reizen van en naar het VK tot in ieder geval 1 januari 2021.

Hoe zit het met mijn vlucht?

U zult hiervoor de regelgeving moeten controleren van de luchvaartmaatschappij waarmee u vliegt. ABTA, de vereniging van Britse reisagenten schreef:

“Niets wijst er op dat dat uw vakantieplannen na 29 maart niet door kunnen gaan. De Europese Commissie gaf aan dat zelfs bij een no-deal scenario, vluchten van en naar het VK  gewoon kunnen doorgaan.”

Als uw vlucht is vertraagd of geannuleerd als direct resultaat van een no-deal Brexit, heeft u geen recht op compensatie. Echter is de betreffende luchtvaartmaatschappij wel verplicht om u naar uw bestemming te vervoeren. Mocht dit niet mogelijk zijn op dat moment, heeft u recht op iets te eten en te drinken en een plaats om te verblijven, tot dit wel mogelijk is. Is het zo dat de luchtvaartmaatschappij u geen alternatief vervoer kan bieden na een geannuleerde vlucht, dan heeft u recht op een volledige vergoeding.

Het declareren van andere, vooraf betaalde kosten, zoals een hotelovernachting of auto huur kan wat lastiger zijn. Kijk vóór het boeken van deze zaken goed naar de betreffende voorwaarden, om zeker te zijn van u rechten, in het geval van een reisonderbreking.

Ook is het handig om uw creditcard te gebruiken. De meeste creditcardorganisaties bieden namelijk creditcards aan waar automatisch reisongemakken en/of vluchtvertragingsverzekering bij inbegrepen zijn.

EHIC en reisverzekering

Bij een no-deal Brexit is uw EHIC (European Health Insurance Card) direct ongeldig in het Verenigd Koninkrijk. Wij adviseren altijd om een uitgebreide reisverzekering af te sluiten. Zonder EHIC is dit deste belangrijker.

Wat dit politieke process ook zal brengen, u kunt er met een gerust hart op vertrouwen dat uw boeking bij Apple Language Courses in veilige handen is!

Blogcategorieën

IALC Partner
ALTO
WYSE Travel Confederation (Reis Federatie)
WYSE Work & volunteer abroad (Werk & vrijwilligerswerk in het buitenland)
Onze scholen hebben een waardering van  (4.58/ 5) gebaseerd op 3968 klantenbeoordelingen!
Lees in het : | EN | FR | DE | IT | NL | ES

Apple Language Courses

Unit 12, The Office Village
North Road

Loughborough
Leicestershire
LE11 1QJ
Engeland


T: 020 7036459
E: info@applelanguages.com

Contactinformatie

Nederland Nederland020 7036459
Italië Italië800 699 791
Spanje Spanje91 1140113
Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk01509 211 612
Ierland Ierland01 6950417
Verenigde Staten Verenigde Staten646 652 0770
Internationaal Internationaal+44 1509 211612

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij accepteren

Visa Mastercard Maestro American Express iDeal

Apple Language Courses Ondernemingsnummer 8311373
btw-nummer 152 4085 30
© Apple Language Courses Ltd. 2024