De stad Kiev en kerken in Oerkaïne

Carnaval in Keulen – 11 november

1st-Koln1Wil je een belangrijk onderdeel van de Duitse cultuur, en een van de indrukwekkendste festivals van het land meemaken? Dan mag je de Keulse carnaval in november zeker niet missen.

De tradities van dit 5000-jaar oude festival zijn net zo verschillend als de plaatsen waar het gevierd wordt, zelfs in Duitsland vind je verschillende gebruiken rond de carnaval week in februari, waarna het vasten begint. Er is echter geen enkele plek waar carnaval zo verankert zit in de lokale cultuur als in Keulen – het wordt dan ook niet voor niets de hoofdstad van carnaval genoemd.

Read more…

Keulen in vogelvlucht

cologne-bIk ben nu net terug van mijn cursus Duits in Keulen, en ik vond de stad echt verrassend en inspirerend.

Ik ben iemand die veel reist, en die al meerdere keren in Duitsland is geweest. Ik heb verschillende kastelen, kerken en kathedralen gezien, zowel in Duitsland als in Spanje. Maar ik heb nog nooit een historisch gebouw opgeklommen met een uitzicht dat vergelijkbaar is als die bij de dom van Keulen.

Read more…

Mijn tweede bezoek aan Keulen!

cologne1_08_10_08De eerste keer dat ik Keulen bezocht was in 2006, toen ik met een paar vrienden er was voor het WK voetbal, en samen met duizenden anderen langs de weide van de Rijn heb gekampeerd. Dus toen ik moest beslissen waar ik mijn cursus Duits wilde gaan doen, hoefde ik niet lang na te denken.

Read more…

Carnaval in Keulen – 11 november

1st-Koln1Wil je graag een belangrijk onderdeel van de Duits cultuur en een van de meest geweldige festivals van Duitsland mee maken? Dan mag je November Carnival in Keulen zeker niet missen!

De tradities voor dit 5000-jaar oude festival verschillen per plek en zelfs binnen Duitsland zijn er verschillende gebruiken tijdens de carnavalsweek in februari ter gelegenheid van het begin van de vastentijd. Er is echter geen andere regio waar carnaval zo leeft en onderdeel is van de lokale cultuur dan in Keulen – de carnaval in de Duitse ‘hoofdstad van de carnaval’ ervaren is iets wat je nooit in je leven zult vergeten!

Read more…