Zürich, Zwitserlands grootste stad

Het ongelooflijke Malaga

malaga viewHet is alweer een tijdje geleden dat we iets over Malaga geschreven hebben en om eerlijk te zijn dacht ik dat ik alles over Malaga al wist zonder de stad ooit bezocht te hebben, het is namelijk een van onze populairste locaties en de thuisbasis van een van de beste taalscholen in Spanje! Wat ik zeker niet wist is hoe facinerend de stad eigenlijk is en hoe perfect het is voor een veeleisende toerist, je hebt er namelijk van alles: heerlijk eten, historische bezienswaardigheden, een bruisend nachtleven en uitgestrekte stranden.

Read more…

Strandwandelingen na Spaans!

Málaga gaf mij een introductie tot de Spaanse cultuur, en bewees dat het een prachtige stad is, vol geweldige verrassingen. De stad heeft alles wat ik me inbeeld bij Spanje, en nog meer! Niet alleen zijn er fantastische stranden, vriendelijke mensen en een ontspannen sfeer, maar ook nog historische gebouwen, beroemde kathedralen en musea, en een indrukwekkend nachtleven!

Read more…

In de hemel in Málaga!

Mijn ervaring in Málaga was adembenemend vanaf de eerste dag! Ik ben net terug, en ik mis nu al de geweldige stranden, het drukke en gezellige stadscentrum, en de fantastische ligging van de mini-campus waar ik overdag lessen had en waar ook mijn accommodatie (de comfortabele studentenresidentie) zich bevond.

Bij aankomst verliet ik de luchthaven en sprak net genoeg Spaans om een taxi te kunnen regelen, die vervolgens een kronkelende bergweg op reed. Ik was erg enthousiast, want ik wist dat er in enkele ogenblikken een spectaculair uitzicht over de stad en oceaan moest aankomen! De zon scheen fel op de kliffen aan de linkerkant en ik kreeg een blik van de prachtige vista del mar (uitzicht over de zee)! Ver beneden de kliffen die naar Málaga leiden zie je een lange rij palmeras, de palmbomen die karakteristiek zijn voor vele tropische Spaanse steden.

Read more…

Zonnebaden en Spaans in Málaga!

Ik kwam aan in Málaga in September, vol verwachting, een beetje onzeker over mijn Spaans van middelbare schoolniveau, maar met veel zin om meer te leren… en binnen een maand voelde ik me al een bewoner van Málaga, een van de locals… ook al was ik er pas enkele weken!

Mijn appartement was mooi, en slechts op een minuut afstand van zowel het strand als de school! Ik koos een gedeeld appartement, en woonde samen met meiden uit Italië en Zweden, die dezelfde klas volgden als ik.

Read more…

Waarom het enige probleem van Málaga de naam is

Wist je dat elk jaar duizenden mensen van alle leeftijden naar Málaga komen om Spaans te leren? Misschien verrast dit je, maar lees verder en je zult zien waarom.

De stad Málaga heeft een groot probleem – de naam! “Málaga” is helaas ook de naam van de provincie waarin de resorts Torremolinos, Fuengirola en Marbella liggen, en hierdoor denken veel mensen dat Málaga hetzelfde is – je kunt niet verder ernaast zitten – het is dag en nacht verschil. Gelukkig zijn de resorts ver weg, en hebben daardoor geen invloed op het leven in de stad Málaga.

Read more…