Benalmadena's kustlijn aan de Alboran Zee

Cursus Italiaans en Napolitaanse pizza maken

neapolitan-margherita-pizzaPizza wordt natuurlijk over de hele wereld gegeten, maar de Napolitaanse pizza is een iconisch Italiaans gerecht en het is zelfs erkent door de EU als ‘gegarandeerde traditionele specialiteit’.

Als je graag 12 weken lang in het hartje van de stad van de pizza (en een van Europa’s meest historische steden) verblijft, en niet één maar twee vaardigheden leert dan is onze cursus Italiaans en Napolitaanse pizza maken in Napels echt iets voor jou.

Read more…

Vier Nieuwjaar in Napels!

naples_1Kerstmis in Italië, en vooral in het zuiden, is erg gericht op familie en religie en het is minder commercieel dan in veel andere landen.

Je moet Napels echt eens in deze periode bezoeken!

Het bekendste gebied in Napels voor de handwerkwinkeltjes, San Gregorio Armeno, bestaat uit lange smalle keienstraatjes in het historische centrum van Napels. Het gebied is onderdeel van de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het hele jaar door kun je de kleine winkeltjes en kraampjes (bancarelle) vol met kerststallen (Presepe) bezoeken en misschien zie je nog wel een handwerker een nieuw beeldje maken.

Read more…