Schitterend Schots landschap, de Oude Man van Storr

Mijn talencursus: leer de taal in Antibes!

1Ik deed een talencursus in Antibes, Frankrijk een aantal jaar geleden. Het was een fantastische ervaring! Lees verder om erachter te komen hoe mijn tijd was op school.

Om meer over Antibes te weten te komen, klik dan hier 🙂

Read more…

Mijn gids voor Antibes: Picasso, pissaladière en alles daartussenin

antibesblogtopDit oude en idyllische Franse stadje met uitzicht over de Middellandse zee heeft zowel Monet als Picasso geïnspireerd. Je kunt wel zien waarom! Het landschap rond Antibes is adembenemend mooi, aan de ene kant van de stad zie je de glinsterende blauwe zee en aan de andere kant een prachtig bergachtig landschap. De zon schijnt hier vrijwel iedere dag en het oude stadje zit vol met ouderwetse straatjes met kinderkopjes, gevuld met bloemen.

 

Read more…

Dolfijnen in Antibes!

antibes_222Een half jaar geleden ben ik begonnen met het studeren van de Franse taal in mijn eigen land, Slowakije en ik vond het echt heel erg lastig! De moeilijkste taal die ik ooit geleerd heb!

Gelukkig werd alles anders in Antibes. Ik had niet verwacht dat ik op zo’n interessante manier les zou krijgen. Binnen 2 maanden heb ik meer geleerd dan in een heel jaar in mijn eigen land.

Read more…

Let’s go to the circus!

antibes_9aHola! Ik ben Carmen en ik kom uit Spanje. Ik heb zojuist 6 weken in Antibes doorgebracht waar ik een Franse taalcursus heb gedaan. Kortgezegd: alles was geweldig!

Ik was vooral onder de indruk, verrast en geraakt door een speciale avond die ik met mijn vrienden van de cursus in Nice heb doorgebracht. We hadden het geluk om het Arlette Gruss Circus mee te mogen maken, dit was super!

Read more…

Mijn geweldige tijd in Antibes!

Ik heb enorm genoten van mijn cursus. Ondanks dat ik de Intensieve cursus deed en daarom van dinsdag tot en met vrijdag van 9 tot 4 uur en op maandag van 9 tot 12 uur op school was, had ik niet het gevoel dat ik zoveel tijd in de klas doorbracht!

De vlogen gewoon voorbij! In de ochtend werd er op grammatica gefocust en in de middag op gesprekken. De zon ging pas om 9 uur onder dus na de lessen was er nog genoeg tijd om op het strand van de zon te genieten of om mee te doen met activiteiten of excursies die door de school werden georganiseerd, zelfs als de lessen tot 4 uur duurden.

Read more…

Warme en zonnige dagen in Antibes!

Ik kreeg dit jaar de kans om mijn paasvakantie in Frankrijk te spenderen. Ik wilde even delen hoe blij ik was met mijn school in Antibes. Het was een geweldige ervaring! Ik heb nog nooit zo’n leuke paasvakantie gehad! Het was heerlijk om na een koude grijze winter in Rusland van een warm klimaat in de Côte d’Azur te genieten!

Read more…

Antibes en nog veel meer!

Als je graag het echte leven in de CĂ´te d’Azur wilt meemaken, dan MOET je naar Antibes gaan! Je vindt hier zandstranden, pittoreske Franse markten langs de haven die is gevuld met chique jachten, stralende blauwe lucht en zonneschijn, heerlijke visrestaurants… Ik ben gek op Antibes!

Read more…

Waarom ik van Antibes hou!

Antibes is een charmante stad in de Côte d’Azur. Er is alles te vinden om een leuk leven te hebben. Er is bijvoorbeeld een klein café waar je een espresso kunt drinken, en met je gezicht in de zon Frans kunt oefenen. Mijn god, alles was perfect!

Als je me niet gelooft, lees dan het volgende… ik zal een dag uit mijn leven in Antibes beschrijven!

Read more…

Il est arrivé!!

Zoals de rest van Frankrijk roept onze lieve Stephanie de kreet: “Beaujolais Nouveau has finally arrived!”. Ieder jaar op de derde donderdag van november, en geen minuut eerder, wordt de nieuwe wijn uitgegeven. Dit is een oude traditie van Frankrijk en ook wereldwijd beroemd. Het ritueel is overal hetzelfde, of je nu in Lyon, Parijs, New York, Rio de Janeiro, Tokio, Londen, Oslo of op onze school in Antibes bent.

Read more…

Antibes

De markt in Antibes was de mooiste en meest interessante markt die ik ook heb gezien! Er zijn kraampjes met kruiden en specerijen, traditionele manden, vlees, kaas, en alles wat je verwacht hier te vinden. De groenten en fruit zijn zo vers en kleurrijk, niets in vergelijking met wat je in de supermarkt in Engeland koopt. Je ruikt zelfs de tomaten als je er langs loopt.

De kruiden van de Provence zijn zo goed dat mijn vader meerdere pakketjes had gekocht nadat hij ze had geproeft! De mensen zijn aardig en gepassioneerd over hun producten, en het was erg interessant om mijn gebrekkig Frans met deze lokale inwoners te oefenen.

Read more…