Cafés en terrassen s'avonds, Santo Domingo, hoofdstad van de Dominicaanse Republiek

Lissabon gezien vanuit een Portugees perspectief

Voordat je vraagt of dit artikel is geschreven door een Portugees iemand, ja. Wordt het toch onpartijdig? Ik doe mijn best!

Om te beginnen, Lissabon is de hoofdstad van Portugal en een van de weinige Europese hoofdsteden met de zee op slechts enkele minuten afstand. Het is ook de meest bevolkte stad in Portugal, en biedt veel dingen die je moet zien!

Read more…

Porto aan de top!

Wij volgen maar al te graag alles gerelateerd aan reizen in Europa, en waren erg tevreden dat een van Europa’s oudste centra, Porto, bovenaan de resultaten stond bij de online enquête voor “Beste Reisbestemming van 2014”. Mocht je niet bekend zijn met deze uitreiking en alle bestemmingen die op de lijst kwamen te staan, bezoek dan de link onderaan deze pagina!

Voor iedereen die de wereldberoemde port heeft geproefd, de iconische Dom Luís Brug (die zich majestueus over de Douro strekt) heeft gefotografeerd, of door het historische centrum heeft gewandeld (een UNESCO Werelderfgoed), is dit nieuws geen schok. Het is ook een erg dynamische en drukbezochte universiteitsstad, jong en vooruitdenkend, ondanks de Middeleeuwse oorsprong.

Read more…

Als je in Porto bent…

Porto is zonder meer een van de meest levendige, dynamische steden die ik ooit heb bezocht. Het is niet alleen prachtig op het gebied van architectuur, maar ook een universiteitsstad met een geweldig nachtleven en interessante tradities!

Ik was er aan het begin van het academische jaar, en ik stond versteld van de manier waarop studenten aan de universiteit, gekleed in de typische zwarte capes, zich verzamelden op het grote plein en samen naar de “tuna” (universiteitsband) luisterden terwijl ze Fado zongen, begeleid door een Portugese gitaar – een wonderbaarlijke traditie, wat me deed realizeren dat mijn verblijf in Porto iets speciaals ging worden!

Read more…

Meer dan Port in Porto!

Er zijn veel dingen waar ik naar uitkeek toen ik mijn reis naar Porto begon uit te plannen. Zonneschijn, Middeleeuwse straatjes, stranden, markten, eindelijk mijn Portugees verbeteren, en natuurlijk… heel veel lekkere port! Ik had niet verwacht ook verliefd te worden op de prachtige heuvels van de stad, alle activiteit langs de Douro rivier, de geinige en eerlijke lokale bevolking, en boven alles… de pens (lokale specialiteit) waar ik best wel van houd! Ik had het geweldig in Porto

Read more…

Zie de twee gezichten van Faro, Portugal

Wanneer ik aan Faro denk, denk ik aan de zon, stranden, feesten en ontspanning!

Maar het geweldige aan Faro, is dat het twee gezichten heeft. In de winter is het rustig, alhoewel het nachtleven goed is vanwege het aantal studenten van de Algarve Universiteit. In de zomer is er veel te doen aangezien er veel toeristen naar Faro komen.

Read more…

Studeer je in Lissabon? Een insider gids over uitgaan…

Als je ‘s nachts wilt uitgaan in Lissabon is er geen betere plek dan Bairro Alto! Deze geweldige buurt heeft iets voor alle smaken!

Ik raad aan dat je de avond start in een van de fantastische Portugese restaurants in de Bairro Alto. Terwijl je eet kun je ontspannen naar de populaire Fadomuziek luisteren die wordt gespeeld door livemuzikanten. Ik houd van de “Tasca do Chico”, “Café Luso” en “Adega Mesquita”. Als je liever iets lichters hebt, probeer een “francesinha” of een “prego” terwijl je naar jazzmuziek luisteren in de “Capela” pub!

Read more…