Japanse lantaarn

Berlijn de stad der vrijheden

Een stad die jouw hart zeker zal stelen, de stad van de vrijheid, oftewel de Duitse hoofdstad Berlijn.  Hier vind je zowel een historisch beknopt verleden als een veelzijdig heden. Wat het seizoen ook is, de prachtige stad Berlijn heeft heel veel te bieden, zodat jij je dieper in de cultuur en de taalcursus kan verdiepen. Naast de door onze school samengestelde activiteiten, hebben wij enkele insidertips verzameld, die niet altijd op toeristensites zullen verschijnen, maar nog steeds zeer de moeite waard zijn. Maak het jezelf gemakkelijk en kijk uit naar een ontdekkingsreis door Berlijn met Apple Language Courses!

Mehr les…

Berlijn – Prenzlauer Berg

1st-BerlinPrenz1Berlijn is niet alleen de hoofdstad van Duitsland, maar ook de hoofdstad van kunst en cultuur! Omdat Berlijn door de geschiedenis geen echt centrum heeft, zijn er meerdere plaatsen waar je de echte Berlijnse ervaring kunt beleven.

Een van die plaatsen is Prenzlauer Berg. Prenzlauer Berg is een wijk van Berlijn dat bijzonder populair is bij studenten, jongere en artiesten. Vergeet Londens Soho of New Yorks Brooklyn, Prenzlauer Berg is waar jonge, ambitieuze artiesten wonen en werken.

Mehr les…

Duits met een goede smaak

berlin1_09_12_08Ik studeer Duits in Berlijn op het moment, en ik vind het echt leuk. Ik leer niet alleen Duits, maar ook nog eens koken!

Ik wil je graag vertellen over mijn favoriete Duitse les. Ik had, voordat ik hier heen kwam, niet kunnen bedenken dat ik de woorden ‘Duitse les’ en ‘favoriet’ ooit in een zin zou zeggen, maar op deze school in Berlijn heb ik geleerd dat je studeren en plezier kunt combineren!

Mehr les…

Kerstmarkten in Berlijn – er is niks beters

berlin2_01_10_08Ik ben Brits, en het lijkt wel of tegenwoordig in ieder stadje een kerstmarkt is rond de kerst/nieuwjaar, compleet met houten speelgoed, lekker geurende kaarsen, wollige handschoenen en lekker eten.

Kerstmis/nieuwjaar in je eigen land is natuurlijk fantastisch, maar er zijn ook alternatieven.

Mehr les…

Stranden (en nog veel meer) in Berlijn

berlin_2_100Mijn vrienden adviseerde mij om naar Berlijn te gaan voor mijn taalcursus Duits. “het is de beste stad van Duitsland”, zeiden ze. En dat is ook zo: Berlijn is fantastisch!

Je kunt er alles vinden. Prachtige straten met kleurige winkels, vlooienmarkten, cafés, museums, prachtige architectuur, belangrijke historische plaatsen en allerlei soorten exhibities en kunsten.

Mehr les…

Voetbal in Berlijn: Hertha BSC 1 – 0 Hannover 96

berlin_1Zaterdag 10 november bleek achteraf een speciale dag voor me te zijn in Berlijn. Niet alleen was het de eerste dag in de winter dat het sneeuwde in Berlijn, maar de school had ook nog eens korting kunnen regelen op de voetbalwedstrijd in het olympisch stadion. Het lokale team, Hertha BSC speelde (en won) tegen Hannover 96! De sfeer was geweldig. Het was een beetje koud, maar daar lette niemand op.

Mehr les…

Berlin – een levendige, unieke stad

berlin1Ik woon nu al zes jaar in Berlijn, en ik kan de stad nog steeds zien veranderen. Echt leuk! Als je er over nadenkt om Duits te leren in Duitsland, dan vind je waarschijnlijk geen interessantere plek dan Berlijn. Zijn geschiedenis maakt het tot een van de meest speciale en opvallende steden ter wereld. Nadat de Berlijnse Muur viel, werd de stad een grote bouwplaats – letterlijk en figuurlijk. Na veertig jaar afzondering (28 jaar door de muur) moest veel worden herbouwt, en de stad trok veel mensen aan die wilden helpen in het herbouwen en het vormen van een nieuwe stad.

Mehr les…

Blogcategorieën

IALC Partner
ALTO
WYSE Travel Confederation (Reis Federatie)
WYSE Work & volunteer abroad (Werk & vrijwilligerswerk in het buitenland)
Onze scholen hebben een waardering van  (4.58/ 5) gebaseerd op 3968 klantenbeoordelingen!
Lees in het : | EN | FR | DE | IT | NL | ES

Apple Language Courses

Unit 12, The Office Village
North Road

Loughborough
Leicestershire
LE11 1QJ
Engeland


T: 020 7036459
E: info@applelanguages.com

Contactinformatie

Nederland Nederland020 7036459
Italië Italië800 699 791
Spanje Spanje91 1140113
Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk01509 211 612
Ierland Ierland01 6950417
Verenigde Staten Verenigde Staten646 652 0770
Internationaal Internationaal+44 1509 211612

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij accepteren

Visa Mastercard Maestro American Express iDeal

Apple Language Courses Ondernemingsnummer 8311373
btw-nummer 152 4085 30
© Apple Language Courses Ltd. 2024