Het stadscentrum van Antigua in Guatemala

Uitwisseling in São Paulo, Brazilië

Slechts een maand geleden ben ik terug gekomen van een uitwisseling in Brazilië. Het maakte deel uit van mijn opleiding aangezien ik soortgelijke vakken moest volgen als in Nederland. Ik had dit bij veel verschillende partneruniversiteiten in de hele wereld kunnen doen, maar ik koos er voor om dit in São Bernardo do Campo te doen, een stad die deel uitmaakt van de grotere metropool São Paulo.

Read more…

Naar Salvador da Bahia in Brazilië reizen

1st-brazil1Tijdens de Wereldkampioenschappen voetbal in 2014 zagen we hoe hartelijk en tolerant Brazilië kan zijn voor degene die er zijn geweest en van plan zijn er naartoe te gaan. Brazilië is een groot en prachtig land, een smeltkroes van verschillende nationaliteiten, culturen en tradities. Ongeveer de helft van de Brazilianen hebben een Europese achtergrond en de hoeveel verschillende achtergronden groeit ieder jaar.

Read more…

Vis en Samba in Salvador da Bahia!

Ik had geen betere plek kunnen kiezen dan Salvador da Bahia – een stad met een tropisch klimaat, prachtige stranden, rijke geschiedenis en cultuur, en vrolijke en hartelijke mensen met een ontspannen en rustige leefwijze. Ik ben net terug van een cursus Portugees in Salvador. Deze geweldige stad aan de noordoost kust van Brazilië heeft alles wat je kan bedenken… en nog meer!

Read more…

Magnifiek, Mooi, Maceio!

Maceio is nog eens iets anders! De stad heeft alles – van een tropisch klimaat met palmbomen, lagunes en blauw zeewater, tot een heerlijke keuken en vriendelijke en hartelijke inwoners. En ook nog eens een eindeloos aantal culturele activiteiten om van te genieten zoals de samba of forró dansen terwijl je het nachtleven ontdekt. Het is gewoon een geweldige plek om Portugees te leren!

Read more…

Een verschil maken in Maceió, Brazilië

Afgelopen juni heeft fotograaf Steven Loos een 16-weekse cursus Portugees gevolgd in Marceió.

In eerste instantie zou hij alleen zijn spreekvaardigheden gaan verbeteren, maar eenmaal daar aangekomen had hij besloten om als vrijwilliger mee te doen aan een aantal projecten bij een tehuis voor jongens en meisjes.

Read more…