Het stardscentrum van Perth, Australië

Lyon: mijn persoonlijke bucketlist

topLyonAls je op zoekt bent naar een Franse stad die kan concurreren met de wereldstad Parijs, dan is Lyon een mooie en betaalbare keuze met de zelfde kwaliteiten.
In plaats van dat ik nu alle standaard monumenten en plaatsen van de stad ga opnoemen, wilde ik mijn eigen persoonlijke bucketlist met jullie delen, met daarin al mijn favorieten plaatsen zodat je ook andere kanten van de stad leert kennen.

Read more…

Lyon – La Ville des Lumières

Lyon6Slechts 465 km van Parijs, 320 km van Marseille, 420 km van Strasbourg, 160 km van Geneve en 275 km van Turijn gelegen, is de gunstige locatie enorm voordelig voor Lyon. Het is de op een na grootste stad van Frankrijk qua bevolking, met de op een na sterkste economie. Lyon is een belangrijk centrum voor banken, chemie, medicijnen en de bio-industrie. Geen wonder dat het een bloeiende stad is. De stad ligt binnen handbereid van iedere grote Europese stad, voornamelijk omdat er 25 km van het centrum een vliegveld zit.

Read more…

Het mooie Lyon!

lyon_may11Voor mijn Franse taalcursus twijfelde ik of ik in Lyon of in Parijs moest gaan studeren. Uiteindelijk heb ik voor Lyon gekozen omdat ik van plan was om een aantal maanden in Frankrijk door te brengen en ik wilde in een grote stad verblijven, maar ik dacht dat ik in Lyon vaker de kans zou krijgen om Frans te spreken en de echte Franse cultuur zou kunnen ontdekken.

Read more…