Toulouse vanuit rivier de Garonne in Frankrijk

Antigua Guatemala

Deze zomer reis ik naar Antigua, Guatemala, waar ik een cursus Spaans zal volgen aan onze taalschool.

Geschiedenis

Antigua, ten zuiden van de hoofdstad Guatemala City, ligt op een hoogte van 1.533 meter. Deze prachtige stad was de hoofdstad van de Spaanse kapiteinskolonie Guatemala, en de belangrijkste zetel van de Iberische regering tussen Mexico City en Lima, Peru.

 

Opgericht als Santiago de los Caballeros de Guatemala in 1524, werd de hoofdstad 3 jaar later al verplaatst na opeenvolgende conflicten met inheemse Kaqchikel Maya’s in het gebied. De nieuwe nederzetting werd herbouwd op wat nu de Oude Stad is, of Ciudad Vieja. Deze tweede hoofdstad werd op zijn beurt vernietigd door een uitbarsting van ed Volcán de Agua (“Vulkaan van Water”) en werd op 8 kilometer afstand in de Panchoy Vallei gereconstrueerd. Deze derde hoofdstad, die de naam Santiago de Caballeros behield, werd een bloeiend politiek, economisch, religieus en cultureel centrum van een koninkrijk dat zich uitstrekte over heel Midden-Amerika. 


Read more…

Verliefd worden op Antigua!

antigua1Ik hou van Antigua! Als je op zoek bent naar een Spaans cursus en je wilt je onder dompelen in een charmante, goedkope locatie kies dan voor Antigua in Guatemala! Het is een relatief klein stadje met keienstraatjes, fantastische koloniale invloeden, prachtige architectuur en pittoreske landschappen. Het is zelfs onderdeel van de UNESCO werelderfgoedlijst.

Wat ik misschien wel het mooiste vond aan Antigua was de inheemse bevolking. Hun aanwezigheid geeft de stad zo’n unieke culturele sfeer. Als je hier bent, bezoek dan de Nim Pot Market, hier vind je allerlei Maya-textiel en handwerken van honderden omgelegen dorpjes.

Read more…