Uitzicht over daken en Augsburgs Kathedraal in Duitsland

Visum voor Rusland

Russian visaDe meeste studenten die naar Rusland reizen hebben een visum nodig. Welk visum je precies nodig hebt hangt af van je nationaliteit en de duur van je verblijf. Let op: de volgende informatie is bedoeld als advies, we raden je altijd aan om contact op te nemen met je lokale Russische consulaat of ambassade met betrekking tot specifieke visumplicht.

Read more…

Russisch met een “babushka”

De school is erg modern, met hedendaagse lokalen en gratis online faciliteiten, gelegen in een privécomplex en erg dichtbij het Belarus trein-/metrostation. De leerstandaarden waren erg hoog, met ervaren en gekwalificeerde docenten die expats van over de hele wereld lesgaven.

De lessen waren inspirerend, en gemaakt naar mijn taalniveau. De complexiteit van het Russisch kon ik waarderen, doordat we allerlei verschillende methodes gebruikten, en elke les van 50 minuten was leuk, waardoor het leren erg makkelijk leek te gaan!

Read more…

Neem me ALSJEBLIEFT mee terug naar St. Petersburg!

Ik denk dat het eerste wat me opviel in St. Petersburg was hoe prachtig de stad is! Ik had al enige tijd in Moskou gestudeerd, wat ook een geweldige stad is, maar ik wilde iets anders meemaken, en mijn vrienden hadden me aangeraden om mijn Russische studies in St. Petersburg voort te zetten.

Read more…

De metro in Moskou mag je niet missen!

Heb je ooit een metrostation gezien met kristallen kroonluchters aan het plafond? Ik wel!

Een van mijn favoriete plekken in de wereld is Moskou. Er zijn veel redenen om van deze fantastische stad te houden: de mensen in de drukke Tverskaya winkelstraat, de kleine winkeltjes die warme pirogs verkopen, het overweldigende Rode Plein en de heerlijke borscht die je ‘s avonds laat in een plaatselijk restaurant kunt eten.

Read more…