Het Louvre in Parijs bij nacht

Overleven op z’n Grieks!

Grieks, of eenderwelke taal die een ander alfabet gebruikt dan de onze, wordt per definitie gezien als moeilijke taal door beoefenaars van andere talen die (net als wij) het Latijnse alfabet gebruiken in plaats van het Grieks (Cyrillisch), als je nog nooit van dit alfabet hebt gehoord: Latijns gebruikt het ABC en het Grieks АБВ).

En, hoewel ze vrij vertrouwd was met andere Europese talen en sinds haar vijfde tweetalig is, heeft onze reisblogger, en goede vriendin, Jo Franco dit zeker op de harde manier moeten leren!

Read more…

Shut Up and Go to Athens!

In augustus 2018, richtte Jo Franco van Shut Up and Go haar vizier op Athene, de wieg van de westerse samenleving en de geboorteplaats van de democratie (het woord zelf bestaat ook uit 2 Griekse woorden, namelijk δῆμος/dèmos wat staat voor “volk” en κρατειν/kratein wat “heersen” betekent, dus letterlijk democratie is vrij te vertalen naar “volksheerschappij“).

Belangrijker nog, in Athene is een van onze beste taalscholen gevestigd! Onze partners van de Griekse school zullen haar de epsilons en de omicrons leren, zodat ze de basis leert kennen van een taal die al meer dan 34 eeuwen in onze geschiedenis rondgaat.

Read more…

7 geweldige dingen om te doen in Athene

Athene is de oudste hoofdstad in Europa en een van de oudste steden ter wereld. Het is een wonderbaarlijke stad, rijk aan geschiedenis en cultuur.

Als je Grieks wilt leren, dan is dit de perfecte plaats om het te doen!

Athene geeft je niet alleen de ongelofelijke kans om je Griekse taalvaardigheden te verbeteren in een authentieke omgeving. Het geeft ook een indrukwekkend inzicht van de Griekse cultuur.

Read more…

Mijn Griekse ervaring in Chania!

chania lighthouseAls een echte liefhebber van Kreta moest ik natuurlijk de op een na grootste stad Chania bezoeken! Chania is een prachtige stad bestaande uit een oud en een nieuw gedeelte, met een hoop historische bezienswaardigheden in beide delen. De stad staat vooral bekend om de typerende vuurtoren en de haven.

Read more…