Hassantoren minaret in Rabat, Marokko

Pittoresk Heidelberg

heidelberg_may11De stad heeft een fantastisch cultureel programma. Iedere dag zijn er meer dan 50 evenementen te vinden van festival, muziek, theater- en dansvoorstellingen tot kunstexhibities door de hele stad.

De evenementen bij het kasteel die iedere zomer plaatsvinden, de middeleeuwse markt in de herfst en de kerstmarkten zijn absoluut een bezoekje waard.

Read more…

Ik ben mijn hart verloren in Heidelberg..

Heidelberg-seen-from-Castle“I lost my heart in Heidelberg”. Deze beroemde slogan en gelijknamige filmtitel en lied beschrijft Heidelberg, deze prachtige multiculturele stad in het zuidwesten van Duitsland, perfect.  Het is zelfs zo dat je in Heidelberg niet alleen verliefd kunt worden op de mensen, maar ook gewoon op de stad zelf! Het is dan ook niet zo vreemd dat dit pittoreske oude stadje bezoekers van over de hele wereld trekt. Heidelberg dompelt je onder in de Duitse taal maar omringt je ook met allerlei andere talen. Soms hoor je zelfs Engels, Frans of Spaans tijdens een wandeling door deze bruisende stad.

Read more…

Romantisch, historisch Heidelberg!

heidelbergIk ben zes maanden in Heidelberg geweest en ik vond de stad geweldig! Ik heb het niet alleen over de lente en de zomer, ook in de winter was het er prachtig. Heidelberg wordt ook wel een ‘Romantische stad’ genoemd en als je er zelf naar toe gaat zul je begrijpen waarom! Je zult versteld staan van de adembenemende uitzichten van de rivier, de vallei en het kasteel, echt geweldig!

Read more…