Haven in Chania, Kreta

Mijn week in Aix…

Wat betreft de cursus in Aix, de lessen waren heel erg goed en heel erg nuttig. De kwaliteit van de lessen was erg hoog en ik heb er van genoten! De school zelf was leuk, niet te groot en met een goede ligging in de stad. Het was erg makkelijk om vanaf hier de rest van de stad te ontdekken. Mijn medestudenten waren erg leuk en ik mis ze nu al… Ik wil de school bedanken voor een geweldige week!

Read more…

Een “Aix-ellente” tijd in Aix-en-Provence!

Oké, het is een slechte grap, maar het is echt waar… Ik heb een “Aix-ellente” tijd in Aix-en-Provence gehad! Het was ZO’N mooie plek! Vroeger was het een Romeinse badplaats, en dat zie je nog steeds terug in de prachtige gebouwen met de goudkleurige stenen, geplaveide straatjes en om de 300 meter een klein pleintje met bankjes en een van de vele bekende fonteinen van Aix. Het voelt hierdoor heel ontspannen ondanks dat je in een bruisende universiteitsstad bent!

Read more…

Een perfecte dag in Aix-en-Provence

Dat de beroemde schilder Paul Cezanne in Aix-en-Provence is geboren kan geen toeval zijn. Als ik kon schilderen, had ik waarschijnlijk ook de drang om de schoonheid van Aix te vereeuwigen op een schildersdoek. Maar in plaats van schilderijen heb ik miljoen foto’s gemaakt tijdens mijn verblijf in Aix. Ik heb foto’s van de kleurrijke markt, de fonteinen, de clubs en het kleine café waar ik soms wel uren heb doorgebracht.

Read more…

Een maand in de Provence

Aix-en-Provence is zonder twijfel mijn meest favoriete plek in heel Frankrijk! Het komt niet vaak voor dat een bestemming jouw romantische verwachtingen zelfs overtreffen… Aix-en-Provence deed dit wel! Het heeft bij mij nog geen 12 uur geduurd voordat ik verliefd werd op deze plek.

Read more…