Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Loop met me mee door Rome…

rome1_20_08_08Toen ik in de taxi zat op weg naar mijn accommodatie, begon ik pas echt te beseffen hoe prachtig Rome, en de Italiaanse taal is. Ik had echt zin om met de cursus te beginnen. Omringt door de opvallende oude gebouwen als je door de romeinse straten rijdt, kon ik het niet helpen om de hele tijd uit het raam te staren! Ik vroeg honderden vragen aan mijn taxichauffeur, hij wees beroemde gebouwen, kathedralen en de rivier aan, en hij maakte me keer op keer duidelijk hoeveel hij van Rome houdt.

Mehr les…

De fantastische Club 50+ cursus in Rome

rome_100Ik heb twee weken lang de Club 50+ cursus gedaan in Rome. Ook al ben ik een gepensioneerde lerares, ik was nog nooit alleen op reis gegaan! Mijn dochter is nu oud genoeg om een tijdje voor mijn man te zorgen, dus ik greep de kans om een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan en Rome te bezoeken.

Voorafgaand aan mijn reis maakte ik me een beetje zorgen of ik de taal wel kon leren. Ik heb nu al een jaar thuis Italiaans gestudeerd, maar het spreken lukt echt niet…, maar gelukkig is iedereen op de school, en helemaal de leraren, erg geduldig! Het lijkt alsof de leraren het helemaal niet erg vinden dat je nog niet zo goed bent en veel fouten maakt. Het is misschien moeilijk te geloven, maar op de een of andere manier communiceerden we in het Italiaans! Dat is goed voor mij, want om eerlijk te zijn was ik niet alleen hier om te studeren… ik wilde ook Rome zien.

Mehr les…

Mijn academisch jaar in Rome

rome_1001Ciao!

Ik weet niet eens waar ik moet beginnen… Misschien moet ik eerst even wat over mijzelf vertellen. Mijn naam is Camilla, ik kom uit Noorwegen en ben 19 jaar oud. Ik ben helemaal gefascineerd door Italië, en droomde er altijd al van om Italiaans te leren, voor mij een van de mooiste talen van de wereld.

Mehr les…

Genieten van je tijd in Rome!

rome100Na een fantastisch bezoek aan Rome, ben ik er van overtuigd dat het dé stad is om een Italiaans cursus te doen. Er is zo’n unieke sfeer, fantastische omgeving en vriendelijke inwoners waar je ook komt. Het was zo geweldig dat ik het moeilijk vond om afscheid te nemen!

Iedereen kent Rome en de fantastische oude overblijfselen, en ik heb genoeg research in reisgidsen voor mijn bezoek.. maar hoeveel foto’s je ook ziet van Rome, er is niks vergelijkbaars met het gevoel dat je krijgt als je voor het Pantheon, Vaticaan of Trevi fontein staat. Het beste van alles is om het prachtige Colosseum voor de eerste keer te bezoeken – ik was gehypnotiseerd! Ik stelde me voor dat de arena vol zat met Romeinen die keken naar gladiatorengevechten, juichend en joelend. De omvang van het Colosseum is adembenemend – het is gigantisch! Ik kan me gewoon niet voorstellen hoe het ooit gemaakt is. Het enige woord dat in me opkomt is: ‘WOW!’.

Mehr les…

Excursie naar Pompeï en Napels

pompeii1Ik studeer aan de talenschool in Rome en in september hebben we een excursie gedaan naar de steden Pompeï en Napels. Ik twijfelde of ik wel moest gaan, maar mijn leraren overtuigde me dat ik het echt moest zien. Ze hadden gelijk!

We spraken om 7.45 af bij school en namen de bus naar Pompeï. Het eerste spectaculaire ding dat je bij aankomst ziet, is de Vesuvius op de achtergrond van deze eeuwenoude stad. Als je een wandeling maakt door de straten van Pompeï zie je allerlei badhuizen, tempels, forums, kerkhoven, huizen, villa’s, de stadsmuur, begraafplaatsen, bakkerijen, theaters, het amfitheaters, zuilen, openbare fonteinen en thermozuilen.

Mehr les…

Rome – de stad van cultuur en schoonheid!

rome1Ik kom net terug uit Rome na twee maanden lang een cursus Italiaans gevolgd te hebben in deze prachtige stad. Het was een geweldige ervaring, ik heb fantastische mensen ontmoet van over de hele wereld en ik was in Rome!

Vorig jaar heb ik meegedaan aan een fotowedstrijd georganiseerd door de school en ik heb de eerste prijs gewonnen. Ik mocht toen voor twee weken terugkomen, dus hier ben ik weer.

Mehr les…

Trastevere: Het hart van Rome

rome

“Er Core De Roma”

Wil je weten hoe ik mijn zondag doorbracht in Rome? In Trastevere, het best bewaarde geheim van Rome!

Vanaf ’s ochtends vroeg is er in Porta Portese, in het hart van Trastevere, de vlooienmarkt van Rome, waar je honderden kraampjes vindt met tweehandskleren, antiek en allerlei prulletjes! Het is zo groot dat wij er de hele ochtend tot aan de lunch hebben doorgebracht… Als lunch ging ik, samen met mijn vrienden, naar Bibli, een bibliotheek waar je een snelle lunch kunt krijgen en tegelijkertijd een boek lezen!

Mehr les…

Mijn Romeinse (taal)vakantie!

cafeEr is geen twijfel over mogelijk: Rome is een van de meest unieke en levendige steden waar ik ook geweest ben! Het was fantastisch! Ik moet zeggen dat ik geen geschiedenisfanaat ben, maar toch was ik onder de indruk van de bezienswaardigheden. Natuurlijk denk je bij Rome gelijk aan het Colosseum en aan Vaticaan Stad. Ja, deze plaatsen zijn fantastisch, en ik denk eerlijk gezegd ook niet dat ik kan beschrijven hoe mooi de Sixtijnse Kapel is, maar er is nog zo veel meer te zien in Rome.

Mehr les…

Wandelen door de hoofdstad van Italië – mijn week in Rome

cimg0417

‘Mijn naam is Maximus Decimus Meridius, bevelhebber van het Leger van het Noorden, generaal van het Felix Legioen, trouwe dienaar van de enige keizer, Marcus Aurelius.

Ik denk dat ik voor het eerst over nadacht om Rome te bezoeken nadat ik de film ‘Gladiator’ had gezien (als je hem nog niet gezien hebt, kijk hem dan – hij is fantastisch!).

Mehr les…

7 Tips: Wat Te Doen in Rome!

Ik woon en studeer nu al vijf jaar in Rome en heb enkele tips wat je kunt doen in de Eeuwige Stad om de authentieke Romeinse cultuur te leren kennen en je verblijf speciaal te maken!

 

1) KIJK DOOR HET AVENTIN SLEUTELGAT NAAR HET SINT-PIETERSBASILIEK

Loop de Aventin heuvel op, weg van de belangrijkste bezienswaardigheden en je zult een lange witte muur zien met een grote groene deur dat naar ‘Villa Malta’ leidt, waar een religieuze orde is gevestigd dat is ontstaan in de Middeleeuwen en nog steeds actief is. Kijk maar eens door het sleutelgat en je zult versteld staan van wat je ziet: een prachtig omlijst uitzicht over het Sint-Pietersbasiliek aan het einde van het mooie door bomen omzoomde pad. Het is ongelofelijk dat je door het sleutelgat zo’n beeldschoon uitzicht hebt over de koepel van de Sint-Pieterbasiliek!

Mehr les…

Blogcategorieën

IALC Partner
ALTO
WYSE Travel Confederation (Reis Federatie)
WYSE Work & volunteer abroad (Werk & vrijwilligerswerk in het buitenland)
Onze scholen hebben een waardering van  (4.58/ 5) gebaseerd op 3968 klantenbeoordelingen!
Lees in het : | EN | FR | DE | IT | NL | ES

Apple Language Courses

Unit 12, The Office Village
North Road

Loughborough
Leicestershire
LE11 1QJ
Engeland


T: 020 7036459
E: info@applelanguages.com

Contactinformatie

Nederland Nederland020 7036459
Italië Italië800 699 791
Spanje Spanje91 1140113
Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk01509 211 612
Ierland Ierland01 6950417
Verenigde Staten Verenigde Staten646 652 0770
Internationaal Internationaal+44 1509 211612

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij accepteren

Visa Mastercard Maestro American Express iDeal

Apple Language Courses Ondernemingsnummer 8311373
btw-nummer 152 4085 30
© Apple Language Courses Ltd. 2024