Warschau de hoofdstad van Polen bij nacht

Hamburg in één dag

Voor iedereen die nog niet naar Hamburg is geweest! In dit artikel vind je mijn persoonlijke tips over hoe je het meeste uit een of twee dagen Hamburg krijgt!

Begin de dag met Hamburg vanuit een ongewoon perspectief, met een boottocht door de haven (de grootste van Duitsland). Ga direct naar de haven om een boot te vinden. Wees niet bang voor de vele verschillende toeristenboten, ze hebben allemaal ongeveer hetzelfde programma en duren gewoonlijk 2 uur! Pas wel op voor oplichters; een tocht kost nooit meer dan € 20!

Mehr les…

Live muziek in Hamburg

hamburg-music2Als je van live muziek houdt, dan zal je zeker gaan genieten van je verblijf in Hamburg. Grote steden trekken natuurlijk vaker muzikanten aan die op tour zijn, en deze Noord-Duitse metropolis is een van de steden in Duitsland waar ze vaak neerstrijken. Maar bepaalde dingen zijn echt speciaal aan de Hamburgse muziekcultuur, die wil ik graag met jullie delen.

Mehr les…

Een kaartje uit Hamburg

CIMG4097Hier is een kort kaartje waarop ik mijn tijd in Hamburg beschrijf. Ik beschrijf een typische dag met al mijn talenkennis die ik in slechts anderhalve week heb geleerd. Ik wil alvast mijn excuses aanbieden voor mensen die al gevorderd zijn in het Duits, maar hopelijk ben je toch een beetje onder de indruk!

Mehr les…

Hamburg – Meine erste Woche

CIMG4166Het is nu zondag; mijn eerste week op de talenschool in Hamburg, en het grootste gedeelte van mijn weekend zit er al weer op, en ik kijk zelfs uit om weer naar school te gaan morgen! Het verraste me hoeveel ik in die eerste week had geleerd, maar ook hoe snel ik al vrienden maakte.

Mehr les…

Mijn eerste dag

German_classOm de een af andere reden was ik vanochtend een beetje nerveus toen ik naar school moest; misschien om het vroeg was, ik nog geen koffie had gehad en nog steeds een beetje bij moest komen van zaterdagnacht, misschien om ik mijn schooldag nog wel kon herinneren. Ik kwam er al snel achter dat ik echt niet zenuwachtig hoefde te zijn.

Mehr les…

Aankomst in Hamburg

hamburgHier ben ik dan, alles is goed gegaan. Ik vloog met Ryanair naar Hamburg Lubeck op zaterdag en de bus naar het centrum had niet simpeler gekund. Het koste 8 euro en sloot aan op de vluchten. Als je vlucht dus vertraagd was, dan wachten de bus tot je er bent. Dat is echt een geruststelling. Het duurde ongeveer een uurtje en ik had de achterbank helemaal voor mij alleen, dat was echt fijn! Ik werd opgehaald door mijn vriendin op het centraal busstation van Hamburg. Maar ook als je niet wordt opgehaald door iemand is het makkelijk, vlak naast het station is de metro, en een kaartje kost maar 1,30 euro.

Mehr les…

Om de grammatica, het gaat

general04Het werd eens tijd dat ik de taal van mijn wederhelft zou gaan leren!

Het is vrijdag en ik ben begonnen met mijn spulletjes in te pakken op het werk. Ik ben klaar voor mijn twee weken vakantie in de havenstad (Hafenstadt) Hamburg. Mijn Duitse vriendin zit op stage in Trend Buero in Hamburg, dus waarom zou ik die kans niet grijpen om haar te bezoeken en ook nog eens een taalcursus te kunnen doen, als ik er dan toch ben.

Mehr les…

Taalcursus Duits in Hamburg – een bijzondere ervaring

DSC00181Als je tegen iemand zegt dat je Hamburg bezoekt, dan krijg je waarschijnlijk te horen: ‘ah, de Reeperbahn!’, met daarna een knipoog en een glimlach. En ook al zijn de Duitse Wallen een belangrijk deel van Hamburgs karakter, er is nog zoveel meer te zien en te doen.

Het is makkelijk om in Hamburg te komen. De goedkope vliegmaatschappijen vliegen naar Lubeck, een uurtje van Hamburg af met de shuttlebus (als je een lift krijgt is het ongeveer de helft). Je vindt ook foto’s en informatie in de talenschool in Hamburg waar ik heb gestudeerd.

Mehr les…

Hamburg: mijn klasgenoot op het lokale nieuws!

De les eindigde om 1 uur in de middag op 1 augustus en het weer was erg goed. We besloten (omdat het, het einde van de week was en legal is in Duitsland) om een biertje te gaan drinken in het stadscentrum.

Mehr les…

Blogcategorieën

IALC Partner
ALTO
WYSE Travel Confederation (Reis Federatie)
WYSE Work & volunteer abroad (Werk & vrijwilligerswerk in het buitenland)
Onze scholen hebben een waardering van  (4.58/ 5) gebaseerd op 3968 klantenbeoordelingen!
Lees in het : | EN | FR | DE | IT | NL | ES

Apple Language Courses

Unit 12, The Office Village
North Road

Loughborough
Leicestershire
LE11 1QJ
Engeland


T: 020 7036459
E: info@applelanguages.com

Contactinformatie

Nederland Nederland020 7036459
Italië Italië800 699 791
Spanje Spanje91 1140113
Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk01509 211 612
Ierland Ierland01 6950417
Verenigde Staten Verenigde Staten646 652 0770
Internationaal Internationaal+44 1509 211612

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij accepteren

Visa Mastercard Maestro American Express iDeal

Apple Language Courses Ondernemingsnummer 8311373
btw-nummer 152 4085 30
© Apple Language Courses Ltd. 2024