Zonsondergang boven Vancouver, Canada

Ik mis je, Florence…

florence_1000Ik heb echt genoten van de cursus. De eerste twee weken zaten we met z’n zessen in de klas, de twee weken daarna nog maar met drie of vier mensen. Vanwege de kleine klassen hadden we genoeg mogelijkheden om ons Italiaans te oefenen.
De lerares, Enrica, wist ons goed te motiveren en ze was erg aardig. Dat vonden we allemaal. De cursus was een mix van discussie, spreken, grammatica gebruiken, werkwoorden etc. We kregen ook wat huiswerk, wat ook goed helpt.

Read more…

Het fantastische Florence

florence100Florence is een speciale stad – mooi en stijlvol, romantisch en kunstzinnig. Om hier Italiaans te studeren had geen grotere droom kunnen zijn! Er was zo veel te doen en te zien als ik door de stad liep, de kunst bewonderde, de Toscaanse specialiteiten leerde te maken of gewoon ontspande langs de pittoreske rivier de Arno – ik had het echt naar mijn zin!

De school is fantastisch; het is eigenlijk een 17e-eeuws paleis! Het ligt in het historische centrum van Florence, met de Ponte Vecchio op de achtergrond. Als je in de klas zat, kon je de brug goed zien. Ik heb dan ook een paar prachtige foto’s gemaakt. De ene Italiaanse les was nog leuker dan de andere.

Read more…

Italiaans en cultuur in Florence!

florenceFlorence is gewoon… fantastisch! Wow. Het is dé renaissance stad. Dat zegt je waarschijnlijk niet zo veel, tenzij je echt van geschiedenis houdt, maar als je dan aankomt. Wow!!

Zoals je wel gemerkt hebt, was ik sprakeloos toen ik in Florence aankwam. Je kunt het beste je bezoek beginnen met een wandeling over de beroemde Ponte Vecchio. Zodra je over deze eeuwenoude brug loopt, met aan beide zijde allerlei eeuwenoude winkeltjes, voelt het net als een straat behalve als je de prachtige uitzichten ziet van de rivier de Arno aan beide zijde van je.

Read more…

Een feestdag in Florence!

untitledAdembenemend. Het is het enige woord dat de Duomo beschrijft. Dat is eigenlijk niet helemaal waar, je kunt het ook omschrijven als geweldig, sierlijk en gigantisch!

Ik kwam op een avond met de trein in Florence aan, omdat de stad vrij compact lijkt (op mijn kaart tenminste!), besloot ik om naar mijn accommodatie te lopen, langs alle beroemde attracties.

Read more…