Uitzicht vanaf het fort San Felipe de Barajas in Cartagena

Wanneer in Montreal

Hallo iedereen! Dit artikel gaat over 10 leuke dingen om te doen wanneer je Montreal bezoekt! Van culturele en sportieve activiteiten tot de typische canadese gerechten die je kunt proberen. We hopen dat deze suggesties rekening houdt met alle voorkeuren.

Montreal is absoluut een geweldige stad. Het biedt een uitgebreiden variatie aan activiteiten aan gedurende ieder seizoen.

Zonder nog meer tijd te verspillen, laten we beginnen!

Read more…

Een kort en fascinerend bezoek aan de stad Quebec!

Ik ben zelf Frans en daarom altijd al gefascineerd geweest in de Franstalige provincies in Canada. Afgelopen jaar ben ik in Toronto geweest en maakte ik gebruik van deze gelegenheid om een vriendin te bezoeken in de stad Quebec.

Een van de meest opvallende dingen voor mij, en ik denk voor iedereen uit Frankrijk, was het accent. Inwoners van Quebec klinken zo exotisch! Het was erg leuk en nieuw om een andere manier van spreken te horen met veel nieuwe idiomen en zelfs een nieuwe woordenschat. Door hun accent klinken ze erg hartelijk en vriendelijk. Maar dit blijkt niet alleen uit hun accent maar ook uit hun gedrag!

Read more…

Het is kouder dan Spanje!

Er zijn niet genoeg bijvoeglijke naamwoorden om Quebec te beschrijven. Het enige wat ik te zeggen heb, is dat ik een andere wereld heb ontdekt! In Spanje woon ik tegen de Franse grens aan. Toen ik had besloten om in een Franstalig land te gaan wonen om mijn Frans te verbeteren, dacht ik dat dit een goede kans zou zijn om in Canada een nieuwe cultuur en andere Frans accent te ontdekken. Wat ik ontdekt overtrof al mijn verwachtingen! Van de mensen tot het eten en zelfs het winterweer was heel fascinerend!

Read more…

Incroyable! Wunderbar!

incroyableZe zeggen dat het Frans een van de rijkste en mooiste talen ter wereld is, maar als je het mij vraagt ontbreekt het aan een ding en dat is het perfecte word om Montreal te omschrijven! ‘Incroyable’ komt waarschijnlijk het meest dichtbij, maar naar mijn mening is dit nog steeds niet voldoende. Wunderbar, het woord dat ik in mijn eigen taal zou gebruiken omschrijft mijn gevoelens voor de stad waarschijnlijk het beste.

Ik kwam tot deze conclusie tegen het einde van mijn verblijf. Ik had net twee geweldige gratis voorstellingen bijgewoond in Oud Montreal en ook de ‘Tam Tams’ bezocht, Montreals wekelijke drumcirkel en tevens cultureel festival.

Read more…

Retail Therapie in Montreal!

Ik denk maar aan één ding als ik aan Montreal denk: WINKELEN! Als een doorsnee Amerikaanse jongedame, had ik al flink wat ervaring in winkelen voordat ik aankwam in Montreal, MAAR zelfs ik was al snel uitgeput om van boetiek naar geweldige boetiek te gaan in deze fantastische stad!

Natuurlijk ben ik hier naartoe gekomen om Frans te leren, en dat is precies wat ik heb gedaan – niet alleen tijdens mijn lessen in de ochtend – maar ook tijdens het ontdekken van de stad en zijn geweldige winkels in de middag!

Read more…

Waarom Montreal mijn droomstad is!

Ik ben nog nooit op een plek geweest dat schreeuwde: “Kom hier wonen” … tot ik in Montreal was! Deze stad is GEWELDIG!

Ik was nog nooit in Montreal geweest en mijn verwachtingen waren dan ook dat het niet veel anders zou zijn dan de steden in de Verenigde Staten. Nou, ik had ongelijk! Vijf minuten na aankomst en ondanks dat het tweetalig is, kwam ik er al achter hoe Frans deze stad eigenlijk is… maar toch heel anders dan een stad in Frankrijk. Het is compleet uniek!

Read more…