Studenten Engels in Brisbane

De Franse taal

Wist jij dat 20 maart de Internationale Dag van de Francofonie is? In 2010 hebben de Verenigde Naties deze Dag van de Franse Taal in het leven geroepen, om meertaligheid en culturele diversiteit te bevorderen.

Om dit te vieren zijn hier een aantal interessante feiten over de Franse Taal:

Frans is een van de officiële talen van de Verenigde Naties. De andere vijf officiële talen zijn Arabisch, Chinees, Engels, Russisch en Spaans.

Mehr les…

Mijn top zes plaatsen om te eten in Toulouse

Hallo iedereen! In dit artikel, wil ik mijn favoriete plaatsen om te eten in mijn stad, Toulouse!

Toulouse heeft een rijke geschiedenis, een vriendelijke cultuur, een schitterend landschap en de mooiste architectuur die ik ooit gezien heb. Betoverende pleinen in het stadscentrum, smalle straatjes en genoeg om te zien in de drukke maar ook rustige hoofdstad van de Franse regio Occitanie. Niet te vergeten, de mensen die erg behulpzaam en vriendelijk zijn ?

Mehr les…

Bordeaux – een van mijn favoriete steden in Europa!

Hallo iedereen! Omdat ik Bordelais (Bordeaux) bloed heb en ik daar een tijdje heb gewoond, vond ik het tijd om een blog post te schrijven over de dingen die je kunt doen in Bordeaux. Je zult misschien niet weten wat te doen als je één of twee dagen in één van mijn favoriete steden in Europa bent. Of, je hebt wellicht een franse taalcursus gevolgd in Bordeaux.

Wij hebben eerder geschreven over insider tips, maar ik wil jullie mijn suggesties geven over mijn favoriete plekken in Bordeaux om te eten en leuke te dingen te doen. Dus zonder verder op onthoud, laten we starten!

Mehr les…

Een dag in Paris… de manier van Parijs!

Hallo iedereen, Maria hier! Vandaag, ga ik wat schrijven over hoe een dag te spenderen in Parijs, de manier van Parijs. Dit betekent dat de bekende toeristische trekpleisters, waar geen enkele parijzenaar naar toe gaat, worden ontweken. In feite, vele parijzenaren verachten de Champs-Elysees, de Eiffel toren en het Louvre. Ze weigeren om ooit voet te zetten in een van deze plekken en sommige vinden de monumenten zelfs te opzichtig.

Mijn gids bestaat uit alles, van ontbijt tot diner en uit allerlei ochtend en middag activiteiten, om zo het beste te maken van jou tijd in Parijs! De adressen en prijzen staan aan het einde van deze post.

Mehr les…

Een taal leren met Yoga

Aan alle yogis die er van houden om te reizen en hun geest willen verrijken met iets nieuws, dan is dit misschien wel interessant voor jou om te lezen! De oude yogis hebben ons geleerd om onze lichamen niet alleen te voeden maar ook onze hersenen doormiddel van het constante leren.

Als een yogi (iemand die aan yoga doet) houd ik ervan om nieuwe dingen te ontdekken, mijn kennis uit te breiden en nieuwe dingen leren. Dit alles niet enkel doormiddel van yoga! Het pad van het leren is een pad die die meest Yogis volgen tijdens hun leven volgen en yoga beoefenen. Eerlijk, wie wel er alleen 26 asanas doen in dezelfde volgorde in een erg hete ruimte de hele tijd? Sorry Bikram yoga, je bent nog steeds geweldig hoor!

Mehr les…

Waarom Parijs de perfecte plek is om Frans te leren

Ik hou van de hoofdstad van Frankrijk! Zo simpel is het! De beroemde stad van de liefde heeft zoveel te bieden. Parijs is een geweldige stad om je volledig onder te dompelen in de Franse taal en cultuur en natuurlijk de plek om in contact te komen met echte Parijzenaren.

Ik ben zelf een paar keer naar Parijs geweest en ik moet zeggen dat ik absoluut nog niet alles gezien heb! Je vraagt je misschien nu af waarom het zo geweldig is om in Parijs te zijn en Frans te leren… Nou, ik hoop dat mijn volgende uitleg je een beter idee geeft. Zelfs als je nog nooit in Parijs bent geweest, hoop ik dat je inziet wat voor prachtige stad het is, ideaal voor je volgende cursus Frans.

Mehr les…

Een tour door Tours

1st-toursGelegen in het midden van Frankrijk, is Tours een mooi bewaard juweeltje van de Franse geschiedenis. De ‘stad van de geschiedenis en kunst’ was de hoofdstad van het Franse Rijk in de 15e en 16e eeuw. Tours doorkruist de rivier de Loire, het is een plek waar verschillende kunstenaars hun inspiratie haalden door de jaren heen. Tours is ook beroemd om zijn ‘art de vivre’ dankzij de architecten die zoveel fantastische monumenten hebben gemaakt, het milde klimaat (belangrijk voor de wijnproductie), en de wereldberoemde gastronomie.

Mehr les…

Toulouse – Welkom in de roze stad!

1st-toulouseHet hele jaar door heeft Toulouse een uitstekend klimaat: in de winter mild, in de zomer warm en in de lente is het zonnig. Het is daarom de ideale locatie voor een talencursus Frans.

Of je nou op zoekt bent naar geschiedenis, winkels, wetenschap en technologie, sport of gewoon naar alles, dan staan er in de ‘roze stad’ (la ville rose) prachtige verrassingen voor je te wachten, en er is altijd iets leuks te doen.

Mehr les…

Rouen – een prachtige, historische stad

st-maclou-RouenRouen, de hoofdstad van Normandië, is een prachtige, historische stad in Noord-Frankrijk met meer dan genoeg dingen genoeg te zien en te doen.

Rouen is beroemd omdat het zo belangrijk was in de middeleeuwen. Het staat bekend als de plek waar Joan d’Arc werd verbrand op de stapel, wat een speciale betekenis geeft aan deze stad en daardoor zit deze plaats vol met historische interesses.

Mehr les…

Oh Parijs, wat hou ik van je!

paris10Ik werd gelijk verliefd op Parijs en zag mezelf daar wel wonen. Ik had niet om een betere stad kunnen vragen om Frans te studeren. Al die prachtige bezienswaardigheden om je heen – de Eiffeltoren en Arc de Triomphe vlak bij school, het wereldberoemde Louvre museum en de Notre Dame dichtbij, en zo’n fijne energie en sfeer. Wie wilt er nou niet wonen in Parijs?

Mehr les…

Blogcategorieën

IALC Partner
ALTO
WYSE Travel Confederation (Reis Federatie)
WYSE Work & volunteer abroad (Werk & vrijwilligerswerk in het buitenland)
Onze scholen hebben een waardering van  (4.58/ 5) gebaseerd op 3968 klantenbeoordelingen!
Lees in het : | EN | FR | DE | IT | NL | ES

Apple Language Courses

Unit 12, The Office Village
North Road

Loughborough
Leicestershire
LE11 1QJ
Engeland


T: 020 7036459
E: info@applelanguages.com

Contactinformatie

Nederland Nederland020 7036459
Italië Italië800 699 791
Spanje Spanje91 1140113
Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk01509 211 612
Ierland Ierland01 6950417
Verenigde Staten Verenigde Staten646 652 0770
Internationaal Internationaal+44 1509 211612

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij accepteren

Visa Mastercard Maestro American Express iDeal

Apple Language Courses Ondernemingsnummer 8311373
btw-nummer 152 4085 30
© Apple Language Courses Ltd. 2024