Havana, de Hoofdstad van Cuba

Rondlopen door de middeleeuwse steegjes van Genoa

Hallo iedereen! Daniela hier en klaar om een aantal tips met jullie te delen over mijn thuishaven, Genoa!

Misschien weet je dit al, maar Genoa was de geboortestad van de Italiaanse navigator en ontdekkingsreiziger Christopher Columbus.

Of misschien wel van zijn aquarium. Dit is tevens het grootste aquarium van Italië en Europa.

Mehr les…

Eataly Bologna – Italië zijn eerste eten gerelateerd themapark

Wanneer je de woorden ‘thema park’ hoort dan denk je vast gelijk aan achtbanen, wildwaterbanen en spookhuizen. Wanneer je aan Italië denkt, denk je vast aan historische centrums, mooi weer en natuurlijk HEERLIJK ETEN!

Hou jij van eten en het bezoeken van thema parken? Dan zul je erg blij zijn om te horen dat het Italiaanse Bologna het thuis is van een thema park gewijd aan Italiaans eten: Eataly World!

Mehr les…

Dit is mijn derde jaar!

taormina_13_08_1Mijn naam is Stephen Blackhust en ik ben adjunct-schoolhoofd van een groot middelbaar scholengemeenschap in Luton, Verenigd Koninkrijk. Voor de derde keer in 4 jaar tijd ga ik, in de zomervakantie, 4 weken Italiaans studeren in Taormina, Sicilië.

Toen ik, in 2005, besloot om zes uur per dag, vier weken lang door te brengen in een klaslokaal, nadat ik net zo‘n druk schooljaar achter de rug had, dachten vele dat ik gek was. Ik moet toegeven dat ik zelf ook mijn twijfels had. Mensen klagen weleens over de lengte van de vakantie voor leraren, maar eerlijk gezegd: we hebben het echt nodig om het vol te houden (en de leerlingen ook). Ik maakte mij de meeste zorgen over hoe ik mij kon voorbereiden op een nieuw schooljaar zonder de vakantie.

Mehr les…

Italiaans leren aan de Middellandse Zee en de Etna

taormina1000Toen ik besloot om een Italiaans cursus te gaan doen, had ik slechts een vaag idee van het avontuur dat mij te wachten stond.  De meeste beelden en ideeën die ik erover kon bedenken waren algemeen en kort, en waren allemaal gerelateerd aan stukjes uit films, kunst en programma‘s van History Channel, of uit enkele interessante geschiedenisboeken.  Ik was niet echt geïnteresseerd door deze dingen totdat ik een groepje Italianen ontmoette en ik eindelijk de taal gesproken hoorde worden, en ik observeerde de cultuur en manieren waarop deze mensen hun leven leiden. Ik verloor mijn hart.

Mehr les…

Taormina, Sicilië: een onmisbare ervaring

taormina_1Twee weken lang kon ik Taormina, gelegen op een terras met spectaculair uitzicht over het strand en de Etna in de glooiende heuvels in de verte, thuis noemen.
Ik studeerde aan de Italiaanse taalschool en woonde in een gehuurd appartement gelegen achter de verfijnde en chique hoofdstraat van Corso Umberto.
Mijn accommodatie was geregeld door de school en werd gehuurd van een typische Siciliaanse nonna en de drie generaties van haar familie die in het appartement erboven woonden.

Mehr les…

Taormina – een geweldige plek voor vakantie, studie of beide!

taorminaHeb je wat vrije tijd? Wil je een nieuwe taal leren en een geweldige culturele ervaring hebben op hetzelfde moment? Als je antwoord ja is, dan raad ik je aan om een Italiaans cursus te boeken in Taormina, Sicilië! Ik deed de cursus voor 2 en als ik iets moest noemen waar ik spijt van heb, dan is het dat ik zou willen dat ik langer was gebleven.

Mehr les…

Mijn reis naar Taormina: een echte Siciliaanse schat!

5Wanneer je in Taormina aankomt voor je Italiaanse cursus, moet je als eerste de bus nemen vanaf het station van Mount Tauro naar het centrum. Het is zeker een interessante ervaring om de bus te nemen in Taormina, het deed me zelfs denken aan ‘The Italian Job‘.  De bestuurder was duidelijk ervaren, en nam de krappe bochten met grote snelheid.

Bij aankomst in Taormina, bracht ik mijn bagage naar het hotel en ging ik op verkenning in de stad.  Het eerste dat me opviel in Taormina was dat het eigenlijk bestaat uit een enkele straat (de Corso Umberto), die vol zit met veel toeristen, winkels en bars.

Mehr les…

San Giovanni Valdarno – een stukje Toscane

sangiovanniIk wist niet goed wat ik kon verwachten van San Giovanni Valdarno. Het wordt altijd beschreven als een klein middeleeuws stadje gelegen in het hart van Toscane, maar ik ben al eens eerder gevallen voor dit beschrijvingen om vervolgens aan te komen bij een druk industrieel  treinstation dat niet helemaal voldoet aan mijn verwachtingen! Maar ik kan gelukkig zeggen dat bij San Giovanni mijn eerste indruk niet tegenvalt.

Mehr les…

Van Sorrento naar Rome (en weer terug!)

sorrento1_05_02_09Ik doe een Italiaanse cursus hier in Sorrento, maar ik kom eigenlijk net terug van een tripje naar Rome! De eeuwige stad. Ik weet het niet precies waarom het de eeuwige stad wordt genoemd, maar het klopt wel. Ik denk dat het komt door de sfeer, fantastische architectuur, HET COLOSSEUM (enorm zou een understatement zijn), het Vaticaan, de musea, het eten, de mensen, etc., etc….

Mehr les…

‘Pizza-momentjes’ in Sorrento

sorrento_900We zitten op het terras een heerlijke pizza te eten en genieten van het zonnetje. Wat een fijn leven! Ik kan niet geloven dat mijn collega‘s uit alle hoeken van de wereld komen om in een van de beste plekken in de wereld te verblijven. Nou ja, als ik mijn collega’s zeg bedoel ik natuurlijk mijn medestudenten met wie ik Italiaans studeer aan misschien wel de beste school in Italië! De school ligt op een prachtige locatie, met uitzicht op zee dat je alleen maar inspireert om te leren!

Mehr les…

Blogcategorieën

IALC Partner
ALTO
WYSE Travel Confederation (Reis Federatie)
WYSE Work & volunteer abroad (Werk & vrijwilligerswerk in het buitenland)
Onze scholen hebben een waardering van  (4.58/ 5) gebaseerd op 3968 klantenbeoordelingen!
Lees in het : | EN | FR | DE | IT | NL | ES

Apple Language Courses

Unit 12, The Office Village
North Road

Loughborough
Leicestershire
LE11 1QJ
Engeland


T: 020 7036459
E: info@applelanguages.com

Contactinformatie

Nederland Nederland020 7036459
Italië Italië800 699 791
Spanje Spanje91 1140113
Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk01509 211 612
Ierland Ierland01 6950417
Verenigde Staten Verenigde Staten646 652 0770
Internationaal Internationaal+44 1509 211612

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij accepteren

Visa Mastercard Maestro American Express iDeal

Apple Language Courses Ondernemingsnummer 8311373
btw-nummer 152 4085 30
© Apple Language Courses Ltd. 2024