Duits leren en wandelen in de Oostenrijkse Alpen

Typisch recept voor duits kerst beschuit!

UPDATE – December 2017

Kerst betekent tijd om te bakken! Dit is misschien meer in Duitsland dan in andere landen! Lees verder voor een paar heerlijke recepten en hopelijk zijn deze een inspiratiebron als jij je eigen duitse kerst beschuitjes wilt maken.

Wanneer het eerste deurtje van de advent kalender wordt geopend dan beginnen alle kinderen in het land al te vragen wanneer de eerste ‘Plätzen’ worden gebakken. Maar het zijn niet alleen de kinderen die het gebak eten, ook volwassenen van alle leeftijden kijken uit naar deze prachtige traditie. Dit gevoel bij deze traditie kan geen enkel gebak dat je in de supermarkt kunt kopen evenaren.

Read more…

Kerst in Sorrento

In het prachtige Italiaanse kuststadje Sorrento liggen de kersttradities diepgeworteld. Op elk plein in de stad zijn de bomen en beelden versiert met kerstverlichting. Elke straat heeft versieringen ophangen en winkelpuien zijn bedekt met allerlei twinkelende lichtjes. Door de hele stad vind je slingers in overvloed. De palmbomen gloeien en zwaaien in de wind. Winkels en straatverkopers beginnen met de verkoop kerstsnuisterijen en geschenken.

Read more…

Een Russische kerst

wAls december nadert, kan ik niet helpen om alleen maar aan een ding te denken: kerst! Britse kersttradities zijn bekend gebied voor mij, aangezien ik geboren en getogen ben in het Verenigd Koninkrijk. Om uit te vinden wat er tijdens een Russische kerst gebeurt was spannend en een beetje anders dan wat ik had verwacht!

Laten we bij het begin beginnen, de Russen vieren eigenlijk Nieuwjaar in plaats van kerst. Dit werd de verplicht tijdens het Sovjetregime, omdat de regering atheïst was en religieuze vieringen verbood.

Read more…

Kerstperiode en kerstmarkten in Duitsland

leipzig-christmas-tree2

In een vorige blogpost heb je alles kunnen lezen over Duitse kersttradities. Deze tradities variëren tussen families en verschillende delen van Duitsland.

Vandaag wil ik het niet hebben over de tradities, die natuurlijk een grote rol spelen in de kerstperiode, maar ik wil het graag hebben over de kerstperiode in het algemeen en in het bijzonder over de kerstmarkten – een enorme, onvergetelijke en niet te ontkennen onderdeel van Kerst in Duitsland.

Read more…

Taalcursussen in de kerstperiode

xmas13De winkels raken al vol met kerstcadeaus want het winterseizoen komt er alweer aan! Wat is nou een leuker cadeau voor jezelf of een geliefde dan een kerstmis taalcursus? Het feestseizoen is een geweldige tijd om een taalcursus te volgen, helemaal wanneer je bij een gastgezin verblijft zodat je een unieke belevenis meemaakt van de lokale cultuur. Een aantal van onze scholen bieden speciale kerstprogramma’s aan, die speciaal ontworpen zijn om je de beste ervaring mogelijk te bieden!

Read more…

Recepten voor typisch Duitse kerstkoekjes!

1st-German_biscuitsKerstmis betekent tijd om te bakken! Voor Duitsland is deze uitspraak waarschijnlijk het meest toepasselijk! Als het eerste deurtje van de adventskalender is geopend, staan de kinderen al te popelen om de eerste ‘Plätzchen’ te bakken.

Maar het zijn niet alleen de jonge kinderen die graag willen bakken; iedereen kijkt ieder jaar uit naar deze geweldige traditie dat een enthousiasme met zich meebrengt dat kant en klare koekjes uit de winkel niet met zich meebrengen.

Read more…

Spaanse kersttradities

Alhoewel Kerstmis voor de meeste families op 24 december begint, zijn er ook enkele Spaanse pre-kerstmistradities. De belangrijkste is de Spaanse Kerstmis Loterij op 22 december, ook wel bekend als ‘El Gordo’ (de dikkerd). Dit is de grootste loterij van de wereld. Daarnaast kijk je meestal ‘La Gran Familia’, een film die ieder jaar op televisie wordt uitgezonden.

Read more…

Een Italiaanse kerst

We hebben weer een nieuwe blog over kersttradities, dit keer van Elisa over Kerstmis in Italië! Met een speciale kerstcursus in Sorrento en zelfs een nieuwjaarscursus in Salerno, is het zeker mogelijk om deze speciale tradities zelf mee te maken en tegelijk een talencursus te volgen!

December in Italië is één van de momenten in het jaar waar het hele land het meest naar uitkijkt. Hier zijn een aantal interessante kerst- en nieuwjaarstradities van mijn land, Italië!

Read more…

Kerstmis in Engeland

Kerstmis is mijn favoriete tijd van het jaar en iedereen op het werk wordt gek van mij omdat ik het liefst de hele maand december kerstmuziek wil draaien! Ik vertel jullie vandaag graag wat over de kersttradities in Engeland.

Kerstmis is de grootste feestdag die wij vieren in Engeland en één van weinige dagen in het jaar dat alle winkels 2 dagen gesloten zijn en je van je tijd met je familie kunt genieten zonder afgeleid te worden.

Read more…

Kerstmis en nieuwjaar in Duitsland

Naar mate de kerst nadert wordt er op ons kantoor steeds meer gepraat over Kerstmis hoe wij kerst vieren met onze families. We hebben geluk dat er in ons kantoor zo veel nationaliteiten werken. Het is altijd leuk om te horen over Kerstmis in andere landen, maar het is nog beter om zelf Kerstmis te ervaren in een ander land!

Hieronder kun je lezen hoe Dominik, onze vertaler Duits, zijn Kerstmis en nieuwjaar viert:

Read more…