Marbella, Andalusië, Spanje

Berlijn de stad der vrijheden

Een stad die jouw hart zeker zal stelen, de stad van de vrijheid, oftewel de Duitse hoofdstad Berlijn.  Hier vind je zowel een historisch beknopt verleden als een veelzijdig heden. Wat het seizoen ook is, de prachtige stad Berlijn heeft heel veel te bieden, zodat jij je dieper in de cultuur en de taalcursus kan verdiepen. Naast de door onze school samengestelde activiteiten, hebben wij enkele insidertips verzameld, die niet altijd op toeristensites zullen verschijnen, maar nog steeds zeer de moeite waard zijn. Maak het jezelf gemakkelijk en kijk uit naar een ontdekkingsreis door Berlijn met Apple Language Courses!

Read more…

Frankfurt – Duitsland zijn financiële hoofdstad

 

Hallo iedereen! Wij hebben weer een nieuwe blog, deze keer over Frankfurt, Duitsland.

Mainhatten is een van Frankfurt zijn beroemde bijnamen. Afgeleid van Frankfurt zijn volledige naam, Frankfurt am Main. De connectie met Manhatten komt doordat de skyline van het bankendistrict uniek is in Duitsland.

Read more…

Münster verkennen

Hallo iedereen! Ik wil jullie graag een kleine introductie geven van Münster, een van de meest levendige steden in de wereld. De stad heeft zelfs een prijs hiervoor gewonnen in 2004, op de dag van vandaag staat Münster nog steeds hierom bekend. Een reden hiervoor kan zijn dat de mensen erg vriendelijk en behulpzaam zijn. Een andere belangrijke reden kan zijn dat de stad milieu vriendelijke transport mogelijkheden heeft.

Münster Duitsland zijn fiets hoofdstad is. Bij geen enkele andere stad heeft zo’n goed ontwikkeld fietspaden netwerk dan Münster. Het is daarom ook geen wonder dat de fiets het meest gebruikten vervoersmiddelen is in de stad!

Read more…

Hamburg in één dag

Voor iedereen die nog niet naar Hamburg is geweest! In dit artikel vind je mijn persoonlijke tips over hoe je het meeste uit een of twee dagen Hamburg krijgt!

Begin de dag met Hamburg vanuit een ongewoon perspectief, met een boottocht door de haven (de grootste van Duitsland). Ga direct naar de haven om een boot te vinden. Wees niet bang voor de vele verschillende toeristenboten, ze hebben allemaal ongeveer hetzelfde programma en duren gewoonlijk 2 uur! Pas wel op voor oplichters; een tocht kost nooit meer dan € 20!

Read more…

Een droom die uit komt!

lindau1_28_11_08Hi! Mijn naam is Sophie, ik ben twintig jaar oud en ik kom uit Zweden. Hier zie je een foto van mij. Ik ben de tweede van rechts, samen met een aantal nieuwe vrienden. Gedurende de laatste drie maanden heb ik Duits gestudeerd op het kleine eiland genaamd Lindau, in het zuiden van Duitsland. Ik had besloten om een tussenjaar te nemen van mijn school in Zweden omdat ik iets anders wilde doen. Iets leuks, interessants maar wel educatiefs.

Read more…

Lindau: het kleine eiland met alles wat je je maar kunt wensen!

alpen2Als je niet alleen maar Duits wilt leren, maar ook een nieuwe regio wilt ontdekken dan raad ik je aan om naar Lindau te gaan. Lindau is een klein eiland in het zuiden van Beieren, op loopafstand van Oostenrijk en Zwitserland!

Ik ging hierheen om mijn Duits te verbeteren, en werd verbaast door de schoonheid van het landschap. Je vindt er alles wat je je maar kunt bedenken: bergen, meren, prachtige landschappen etc. Dat is nog niet alles, je ligt ook nog eens op 2 à 3 uur treinafstand van München en Stuttgart af.

Read more…

Stuttgart – het hart van Baden-Württemberg

1st-stuttgart3Stuttgart, de hoofdstad van de staat Baden-Württemberg en Duitslands op vijf na grootste stad, weet wel hoe het oude Duitse tradities moet combineren met een moderne verfijnde levensstijl.

Ervaar het nachtleven en de rust in een stad waar cultuur botst. Stuttgart, met zo’n 600,000 inwoners, is een enorm internationale stad met inwoners vanuit meer dan 180 landen. Je zult een hele multiculturele levensstijl vinden in Stuttgart.

Read more…

Münster ontdekken

munsterVergeleken met steden als Berlijn en München, is Münster zeker een insidertip voor toeristen. Wij Duitsers weten echter wel dat “Westphalia’s hoofdstad” zeker een bezoekje waard is.

Deze universiteitsstad combineert het oude en het nieuwe, en er is voor iedereen wat te vinden, van ontspannen en veilig tot cultureel en stylistisch.

Münster is altijd een van de populairste Duitse steden geweest voor studenten, het is dan ook niet raar dat de stad een van de jongste populaties heeft.

Read more…

Sinterklaasfeest op school

munich2_22_12_08Op vrijdag was Sinterklaas op bezoek bij onze school in München. Het was echt leuk!

We begonnen de ochtend zoals elke ochtend, maar toen werden we een beetje achterdochtig omdat de leraar zei dat we na de les een paar minuten in de klas moesten blijven zitten. Hij zou binnen een paar minuten terug zijn. Maar we waren toch te nieuwsgierig en verlieten het klaslokaal, en we zagen dat de hele kantine en een andere kamer was versierd in sinterklaasstijl. Koekjes, peperkoek en kaarsen overal…

Read more…

München – Bier, worsten & kastelen…

munich_250Een aantal dagen geleden ben ik terug gekomen van mijn taalcursus in München. Voordat ik naar München vertrok had ik al allerlei interessante dingen gehoord over de stad en over Beieren: bier, worsten, droomkastelen en festivals. Het klopte allemaal!

Mijn lessen begonnen om half drie ’s middags, fantastisch! Ik was een beetje moe van de lange reis, en kon gelukkig uitslapen tot 10 uur. Uiteindelijk kwam ik om 2 uur aan op school, nadat ik een beetje de stad had verkend. De school ligt midden in het centrum.

Read more…