Het Louvre in Parijs bij nacht

Sinterklaasfeest op school

munich2_22_12_08Op vrijdag was Sinterklaas op bezoek bij onze school in München. Het was echt leuk!

We begonnen de ochtend zoals elke ochtend, maar toen werden we een beetje achterdochtig omdat de leraar zei dat we na de les een paar minuten in de klas moesten blijven zitten. Hij zou binnen een paar minuten terug zijn. Maar we waren toch te nieuwsgierig en verlieten het klaslokaal, en we zagen dat de hele kantine en een andere kamer was versierd in sinterklaasstijl. Koekjes, peperkoek en kaarsen overal…

Mehr les…

München – Bier, worsten & kastelen…

munich_250Een aantal dagen geleden ben ik terug gekomen van mijn taalcursus in München. Voordat ik naar München vertrok had ik al allerlei interessante dingen gehoord over de stad en over Beieren: bier, worsten, droomkastelen en festivals. Het klopte allemaal!

Mijn lessen begonnen om half drie ’s middags, fantastisch! Ik was een beetje moe van de lange reis, en kon gelukkig uitslapen tot 10 uur. Uiteindelijk kwam ik om 2 uur aan op school, nadat ik een beetje de stad had verkend. De school ligt midden in het centrum.

Mehr les…

Mijn München-tastische tijd in Duitsland

munich_200Voordat ik in München aankwam, had ik al fantastische dingen gehoord over de stad. Ik hoorde eindeloze verhalen over de prachtige architectuur, de levendige sfeer en alle traditionele beelden die je maar bij Duitsland kunt voorstellen. Ik hoorde vrienden opscheppen over het prachtige platteland van Beieren, de schitterende sprookjeskastelen, en adembenemende uitzichten over de bergen en de prachtige groene bossen. En ik had natuurlijk gehoord over de worsten en het bier! Ik moet zeggen dat ik niet perse de grootste bier of worsten fan ben, en daarom verheugde ik me misschien wel het minst op die twee dingen.

Mehr les…

Worstjes en zo veel meer in München!

munich1Mijn korte bezoek aan München komt al snel aan zijn eind, dus ik kijk terug op de ervaringen van mijn tweeweekse verblijf in deze grote maar tot kleine stad. Ik had niet veel verwachtingen voordat ik kwam, behalve dan dat ik waarschijnlijk worstjes zou eten en bier zou drinken!

Mehr les…

Oktoberfest in München– “O’zapft is!”

munich_in_beer_gardenHet beroemde “Oktoberfest” is een van de populairste bierfestivals over de hele wereld met ieder jaar zo’n zes miljoen bezoekers.

Onze leraren zeiden dat we naar de openingsceremonie moesten gaan. Het personeel en de brouwers van het Oktoberfest trekken dan door de stad met schitterende versierde paarden en bussen en traditionele jurken. De omgeving waar het festival wordt gehouden heet “Theresienwiese”, of in het kort “Wiesn”.

Mehr les…

Ontdek het Beierse leven in München

m_19Wat is het eerste waar je aan denkt bij Duitsland? Goed bier, zuurkool, kalfsvleesworstjes en pretzels, de Schuhplattler dansen, traditionele Beierse kostuums… dat geldt natuurlijk niet voor heel Duitsland maar als je deze cultuur en levensstijl wilt ervaren dan is München de plek voor jou! München is wat mij betreft de mooiste stad in Duitsland waar ik ook geweest ben.

Je kunt het beste in de lente of in de zomer naar München gaan. Je kunt dan de Engelse Tuin bezoeken, genieten van een koud bier of een frisdrank in de biertuin dichtbij China Tower of langs de kade van de Isar-rivier op een van de enorme grasvelden ontspannen.

Mehr les…

Waarom ik van München hou!

munichMöchten Sie in Deutschland Deutsch lernen? Wil je graag Duits leren in Duitsland? Of je nu een complete beginner of al gevorderd bent, luister maar naar iemand die vier taalcursussen in München heeft gedaan!

Ik begon met Duits te leren op de middelbare school, en mijn ouders moedigden mij aan om een taalcursus te gaan doen in de vakantie. Ik had geluk dat ik familie in München heb wonen, en dat zij me uitnodigden. Ze raadde aan dat ik lessen nam op een lokale school, en ik kwam zelfs meerdere keren terug!

Mehr les…

Lederhosen en dirndl: Oktoberfest, ik kom eraan!

oktoberfest2_21_08_09Vorig jaar heb ik een cursus Duits in München gevolgd en het was echt fantastisch! Tijdens de tweede week van de cursus ben ik met een paar studenten die ik daar had ontmoet naar de Theresienwiese gegaan, om het tappen van het eerste vat van het Oktoberfest te zien. Het was ongelooflijk, een hoop gekke mensen van over heel de wereld. Er waren zeker wel meer dan 6 miljoen mensen, ze waren aan het dansen, lachen en DRINKEN! Ik vind het Duitse bier echt geweldig en ze serveren het in mega glazen (1 liter per glas!).

Mehr les…

Blogcategorieën

IALC Partner
ALTO
WYSE Travel Confederation (Reis Federatie)
WYSE Work & volunteer abroad (Werk & vrijwilligerswerk in het buitenland)
Onze scholen hebben een waardering van  (4.58/ 5) gebaseerd op 3968 klantenbeoordelingen!
Lees in het : | EN | FR | DE | IT | NL | ES

Apple Language Courses

Unit 12, The Office Village
North Road

Loughborough
Leicestershire
LE11 1QJ
Engeland


T: 020 7036459
E: info@applelanguages.com

Contactinformatie

Nederland Nederland020 7036459
Italië Italië800 699 791
Spanje Spanje91 1140113
Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk01509 211 612
Ierland Ierland01 6950417
Verenigde Staten Verenigde Staten646 652 0770
Internationaal Internationaal+44 1509 211612

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij accepteren

Visa Mastercard Maestro American Express iDeal

Apple Language Courses Ondernemingsnummer 8311373
btw-nummer 152 4085 30
© Apple Language Courses Ltd. 2024