Rivier Tyne, Newcastle, Engeland

Mijn twee maanden in Lima…

lima1_17_10_08Als ik terugdenk aan mijn twee maanden in Lima, dan vind ik het lastig om mijn tijd daar te omschrijven, en dat zegt wel genoeg over het Peru dat ik heb leren kennen! Er is hier zoveel diversiteit dat je niet alles zomaar in een categorie kunt indelen en het algemeen kunt houden – er is gewoon te veel hier. Van de drie klimaatzones – la costa (de kust), la sierra (de bergen) en la selva (het regenwoud) – tot de mensen die in deze zones wonen en de duidelijke sociaaleconomische verschillen in het land; er is gewoon te veel verscheidenheid om een ding op te kunnen noemen over Peru.

Read more…

Saludos desde Lima!

lima1Ik ben momenteel Spaans aan het leren in Lima. Blijkbaar is de school vrij nieuw, maar zo voelt het niet. Alle docenten en het personeel zijn zeer professioneel, ontzettend aardig, en alles is goed georganiseerd!

Er is zo veel cultuur in Peru te vinden, met het eten, de muziek en de mensen. Ik heb een heleboel Spaans geleerd in slechts 4 weken, en ik voel me nu veel zelfverzekerder in mijn Spaans. De klassen zijn klein, zodat we allemaal veel persoonlijke aandacht krijgen. We leren wel grammatica, maar de focus ligt op het gebruik ervan, het in de praktijk brengen, wennen aan spreken in het Spaans en Spaans begrijpen wanneer het wordt gesproken.

Read more…