Vejer de la Frontera het witte dorp

Een kort en fascinerend bezoek aan de stad Quebec!

Ik ben zelf Frans en daarom altijd al gefascineerd geweest in de Franstalige provincies in Canada. Afgelopen jaar ben ik in Toronto geweest en maakte ik gebruik van deze gelegenheid om een vriendin te bezoeken in de stad Quebec.

Een van de meest opvallende dingen voor mij, en ik denk voor iedereen uit Frankrijk, was het accent. Inwoners van Quebec klinken zo exotisch! Het was erg leuk en nieuw om een andere manier van spreken te horen met veel nieuwe idiomen en zelfs een nieuwe woordenschat. Door hun accent klinken ze erg hartelijk en vriendelijk. Maar dit blijkt niet alleen uit hun accent maar ook uit hun gedrag!

Read more…

Het is kouder dan Spanje!

Er zijn niet genoeg bijvoeglijke naamwoorden om Quebec te beschrijven. Het enige wat ik te zeggen heb, is dat ik een andere wereld heb ontdekt! In Spanje woon ik tegen de Franse grens aan. Toen ik had besloten om in een Franstalig land te gaan wonen om mijn Frans te verbeteren, dacht ik dat dit een goede kans zou zijn om in Canada een nieuwe cultuur en andere Frans accent te ontdekken. Wat ik ontdekt overtrof al mijn verwachtingen! Van de mensen tot het eten en zelfs het winterweer was heel fascinerend!

Read more…