Japan, het land van de rijzende zon

Net aangekomen in Barcelona!

bcn-mel-2Ondanks dat ik vanochtend best zenuwachtig was om het Verenigd Koninkrijk te verlaten, ben ik nu in Barcelona en ik kan gelukkig zeggen dat de reis zeer soepel is verlopen. Na een kort en comfortabel ritje van ongeveer 30 minuten met de “Aerobus” vanaf het vliegveld, kwam ik aan in het centrum van de stad, en het kostte slechts €4,75!

Mehr les…

El Caganer – Kerst in Catalonië!

caganer1Een van de bekendste symbolen van Kerstmis is de traditionele kerststal: Maria en Jozef; het pasgeboren kindje Jezus; en de drie koningen en andere sympathisanten die cadeautjes komen brengen voor de baby.

In Catalonië zit er echter nog een andere figuur verborgen op de achtergrond. El Caganer is een uniek Catalaans karakter, dat wordt afgebeeld alsof hij aan het poepen is.

El Caganer is bedoeld als een humoristisch karakter, en is niet bedoeld om aanstoot te geven.

Mehr les…

Tijd voor fiesta in Barcelona!

Hallo mensen!

merce1Als eerste wil ik me graag even voorstellen: Ik ben Genta en vorig jaar heb ik een cursus Spaans in Barcelona gevolgd. Ik hou van deze prachtige stad! Het heeft alles! De zon, het strand, de smalle en romantische straatjes, de bars en clubs, lekker eten, festivals, het beste voetbal… je hoeft je er nooit te vervelen!

Ik had geluk om er te zijn in September tijdens de La Mercè. Dit is een lokale feestdag in Catalonië en Barcelona viert het elk jaar met het beste festival van alle festivals: ‘La Fiesta Mayor’!

Vorig jaar herdacht Barcelona haar patroonheilige, de Maagd van La Mercè (de maagd Maria), met live concerten, traditionele muziek, dans, theater, films, straatoptredens, een circus en allerlei sporten. Ik heb echt genoten van alle traditionele Catalaanse dansen, met name de Gironese Sardana en de castellers (menselijke kastelen) waren geweldig!

Mehr les…

Barcelona – Een stad vol contrasten!

bcn1001Na bijna drie maanden gewoond en Spaans gestudeerd te hebben in Barcelona, begin ik nu echt te beseffen dat deze stad alles heeft!

Het maakt niet uit wie, wat of waar je bent in Barcelona, de stad heeft altijd veel te bieden!

Mensen uit allerlei landen studeren, werken, reizen hier en het allerbelangrijkste; ze creëren een internationale, kosmopolitische sfeer die je nergens anders vindt. Het is echt de stad waar twee uitersten perfect samengaan, waar je van de trendy, Boheemse wijk Raval naar de chique en elegante Eixample kunt komen in slechts 5 minuten. Je kunt hier een shoarma voor 2 euro krijgen als lunch en een glas Dom Perignon champagne in de avond. Waar de oude Catalaanse tradities worden vermengd met moderne architectuur in een gloeiende, kleurrijke smeltkroes!

Mehr les…

De mogelijkheden zijn eindeloos in Barcelona!

bcn1Wow! Ik zou alles geven om mijn ervaringen in Barcelona over te kunnen doen! Ik kom net terug van mijn Spaans cursus daar, en ik wil nu alweer terug en er zelfs uiteindelijk gaan wonen. Er is zoveel te zien en te doen dat je het gewoon allemaal nog eens wilt doen! Van prachtige stranden tot bruisende winkelcentra en indrukwekkende architectuur tot pittoreske parken: Barcelona heeft het allemaal.. en nog veel meer!

Mehr les…

Zorgenvrij in Barcelona!

untitledIk denk dat het tijd is om jullie (ja, alle twee mijn lezers) over mijn woonomstandigheden hier in Barcelona te vertellen. Ik deel een flat, net als vele anderen hier. Ik woon samen met twee Spaanse meisjes die werken en een Frans meisje dat momenteel Spaans studeert en een semester aan de universiteit wilt gaan doen.

Mehr les…

Chocolade en cultuur – Barcelona’s zoete kant

barcelona1_1_2Zoals eerder gezegd, verwachtte ik veel bezoekers tijdens mijn verblijf in Spanje. En ze kwamen inderdaad, of ten minste een aantal van hen. Mijn moeder heeft me enkele weken geleden opgezocht. Hoewel ik de meeste tijd gewoon moest werken, probeerden we toch zoveel mogelijk samen te doen. Ik ben niet echt geïnteresseerd in de toeristische dingen, maar voor mijn moeder ben ik toch meegegaan en nu heb ik mijn culturele quotum voor dit jaar wel gehaald, denk ik..

Mehr les…

Ervaar Barcelona met al je zintuigen!

barcelona1_1Ik doe nu sinds twee weken de intensieve cursus aan de talenschool in Barcelona en ik vind de leraren fantastisch. Het was heerlijk weer dus we kregen les in de schooltuin, echt super! Ik vond het heel fijn om buiten in de prachtige tuin Spaans te leren.

In deze twee weken heb ik natuurlijk nog niet alles gezien of gedaan. Er is zoveel te doen in Barcelona, dat het een goed idee is om hier voor een langere tijd te verblijven, zodat je de stad echt goed leert kennen, maar als je er voor een korte tijd bent, is het ook fantastisch. Barcelona heeft zoveel te bieden. Ik verblijf in een studentenresidentie, echt fantastisch en midden in het centrum.

Mehr les…

Ontdek Barcelona en haar inwoners op een luie zondag

barcelona1_1Ik ben dit weekend eindelijk weer eens naar het strand geweest. Het is hier nu september en nog steeds strandweer! Ik heb mijn tas gepakt en ben gegaan. Tijdens mijn eerste reis naar de stad had ik het fantastische idee om naar het strand te lopen. Maar het centrum van Barcelona is inderdaad erg groot en ik had de afstand naar het strand vanaf mijn appartement enorm onderschat, dus ik was bij aankomst al helemaal gesloopt! Maar het was geweldig om daar te zijn!

Mehr les…

Werkervaring in Barcelona!

barcelonaJe kent vast het gezegde; “De wereld is klein”. Het klinkt misschien een beetje cliché maar soms is het echt zo! Ik ben nu ongeveer vijf weken in Barcelona en twee dagen geleden ontmoette ik iemand, die, bleek later, in dezelfde stad in Duitsland woont als ik!

Hij doet een vergelijkbare werkervaring op als ik hier in Barcelona.

Het enige verschil is dat hij over een paar weken weer naar huis gaat en ik tot het einde van het jaar blijf en zal meemaken hoe de stad buiten het hoogseizoen is. Ik heb de toeristische dingen nog niet echt gedaan, maar zodra mijn vrienden en kennissen langskomen (het is grappig om te zien hoeveel mensen opeens tijd hebben als ik ze een gratis verblijf aanbied in een ‘coole‘ stad), ga ik zeker een begin maken en zorg ik ervoor dat ik een aantal mooie foto‘s maak met alle bezienswaardigheden.

Mehr les…

Blogcategorieën

IALC Partner
ALTO
WYSE Travel Confederation (Reis Federatie)
WYSE Work & volunteer abroad (Werk & vrijwilligerswerk in het buitenland)
Onze scholen hebben een waardering van  (4.58/ 5) gebaseerd op 3968 klantenbeoordelingen!
Lees in het : | EN | FR | DE | IT | NL | ES

Apple Language Courses

Unit 12, The Office Village
North Road

Loughborough
Leicestershire
LE11 1QJ
Engeland


T: 020 7036459
E: info@applelanguages.com

Contactinformatie

Nederland Nederland020 7036459
Italië Italië800 699 791
Spanje Spanje91 1140113
Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk01509 211 612
Ierland Ierland01 6950417
Verenigde Staten Verenigde Staten646 652 0770
Internationaal Internationaal+44 1509 211612

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij accepteren

Visa Mastercard Maestro American Express iDeal

Apple Language Courses Ondernemingsnummer 8311373
btw-nummer 152 4085 30
© Apple Language Courses Ltd. 2024