Grand Canyon, Verenigde Staten van Amerika

Een geweldige tijd in Granada

Rustig en toch vol leven, oud en echt adembenemend… oh wat houd ik van Granada! Ik had het er geweldig! Toen ik Granada bezocht kwam ik er snel achter dat ik in een van de mooiste steden ter wereld was beland, met mooi weer, fantastische vrienden en sfeer als geen ander – het was mijn droomstad.

Granada is echt een stad met twee zijdes, wat, als een liefhebber van geschiedenis en Spaanse tradities, maar ook een jonge student die van drukke steden houdt, perfect was voor mij! Er was de rustieke, historische zijde van de stad. Rond de Albaicín en Plaza Nueva vind je schattige souvenirwinkeltjes, theehuizen en – mijn persoonlijke favoriet – de Arabische baden. Dan, als je 20 minuten de straat af loopt, vind je het commercieel centrum, met drukke winkels en restaurants naast glimmend schone plaza’s en het verfrissend gespetter van fonteinen.

Read more…

Het ontdekken van Granada – Avontuur na avontuur

De Mexicaanse dichter Francisco de Icaza schreef ooit…

“Er is geen groter leed dan blind zijn in Granada.”

Ik kan geen betere manier bedenken om deze magische stad te omschrijven. Je verveelt je nooit in Granada! De geschiedenis en cultuur van deze ongelofelijke stad is overal te zien. Het is zo makkelijk om nieuwe dingen te ontdekken in Granada, dat het een avontuur is om er te wonen en studeren.

Read more…

Waarom je naar Granada móet gaan!

 Ik geef het toe. Het was simpelweg groepsdruk wat me naar Granada deed gaan.

Ik heb het geluk gehad om de meeste grote steden in Spanje te bezoeken en ik heb van elke stad genoten.

Echter was Spanje niet een plek waar ik normaal op vakantie zou gaan (als Frans spreker ging ik liever naar een plek waar ik mijn taal kon spreken!).

Read more…

Waarom mijn jaar in Granada onvergetelijk was!

De eerste regel van het Granada hoofdstuk van mijn Rough Guide to Spain luidt, “als er een plek is Spanje die je móet bezoeken, dan is het Granada”. En mijn Rough Guide, zoals gewoonlijk, had gelijk!

Ik had de tijd van mijn leven in Granada! De stad heeft zoveel fantastische aspecten dat het moeilijk beslissen is waar ik zal beginnen. Overal waar je kijkt is er een adembenemend uitzicht. Van het prachtige Alhambra paleis, tot de besneeuwde bergtoppen, levendige fiestas, flamencodansers en de grotten in Sacromonte, Granada heeft alles wat je je kunt wensen. En vergeet niet, Granada heeft een uitmuntend uitgaansleven en de grootste en beste tapas van heel Spanje!

Read more…