Colosseum in Rome

Rondlopen door de middeleeuwse steegjes van Genoa

Hallo iedereen! Daniela hier en klaar om een aantal tips met jullie te delen over mijn thuishaven, Genoa!

Misschien weet je dit al, maar Genoa was de geboortestad van de Italiaanse navigator en ontdekkingsreiziger Christopher Columbus.

Of misschien wel van zijn aquarium. Dit is tevens het grootste aquarium van Italië en Europa.

Read more…

Genua – een verborgen pareltje tussen de bergen en de zee…

genoa1Genua, het eerste wat ik over deze stad moet zeggen is dat het gewoon magisch is! Ik ben Elisa, ik heb in Genua gestudeerd en gewerkt en ik kan je zeggen: het is een van die steden die je nooit zat bent, gewoon omdat er altijd wel iets te doen of te zien is.

Als je de kans krijgt om er heen te gaan, dan zijn er een aantal plaatsen die ik je kan aanraden waar je de schoonheid van deze stad echt kunt vinden, de beste winkeltjes waar alle lokale inwoners heen gaan en waar je heen kunt gaan om het echte nachtleven te beleven.

Read more…

Genua: Internationale Boten Show

genoa-boatBen jij een echte fan van boten en jachten, of wil je deze oktober eens iets anders doen? Breng dan een bezoek aan de 53e editie van de ‘Salone Nautico di Genova’ in Genua! Dit jaar zal deze internationale boot show plaatsvinden van 2 t/m 6 oktober!

Het is een van ‘s werelds belangrijkste boten shows gewijd aan de pleziervaart markt, die plaatsvindt in de haven van Genua in de enorm grote expositieruimte, genaamd Fiera di Genova.

Read more…