Binnenstad van Krakau, Polen

Mijn toevluchtsoord, Madrid

Ik kan met een gerust hart zeggen dat Spaans studeren in Madrid een van de beste beslissingen in mijn leven was! Er is zo veel te beleven in deze bijzondere stad dat ik het erg moeilijk vond om te beslissen welke activiteiten ik elke middag na de les zou gaan doen!  Gelukkig was alles, inclusief de school, makkelijk bereikbaar met het super efficiënte metrosysteem van Madrid.

Op een van mijn eerste dagen in Madrid besloot ik om van het heerlijke weer te gaan genieten en het park (dat slechts enkele minuten van de school ligt) ‘El Parque del Buen Retiro‘ te bezoeken

Read more…

Madrid ontdekken: La Latina!

Als je Madrid een keer wil bezoeken dan is er een buurt die je zeker niet mag overslaan. Deze buurt ligt in het oude gedeelte van de stad, heeft een aantal van de mooiste Middeleeuwse straten van de wereld en is de thuisbasis van de beste Tapas bars in de Spaanse hoofdstad. Deze wijk heet La Latina.

Read more…

Waarom ik sta te popelen om naar Madrid terug te keren!

Ik kan Madrid met één woord omschrijven – Perfecto! Het is een fantastische hoofdstad met een uitgebreide geschiedenis en cultuur – er is altijd wel iets te doen! Ik heb ontzettend genoten van studeren in Madrid omdat ik kon zien hoe de drukke stad aan het werk gaat – probeer tijdens de middag over de Gran Via te lopen -er is zoveel bezigheid, er zijn zoveel mensen, het winkelen, eten, wandelen… als stadsmens werd ik er verliefd op! Ik heb geweldige herinneringen aan de mensen die ik heb ontmoet en de plekken die ik heb gezien in Madrid.

Read more…

Waarom Madrid een van mijn favoriete plekken in Spanje is…

Als net zoals ik niet echt een stadsmens bent, dan denk je misschien dat Madrid niet de ideale plek is om Spaans te leren… maar dat is fout – helemaal fout!

Ik denk zelfs dat Madrid een van mijn favoriete plekken in Spanje is. De mensen, het eten, het shoppen… wow! EN ze hebben siësta in de namiddag (je moet toegeven dat dit geen overbodige luxe is!).

Read more…