Fukuoka stad, Japan

Verborgen schatten in Salamanca!

Er is geen betere plek op Aarde om Spaans te studeren dan Salamanca! De majestueuze architectuur, culturele geschiedenis, en taalkundige zuiverheid zijn unieke aspecten die Salamanca een stad met verborgen schatten maken.

Met de rijkelijk gedecoreerde zandstenen kathedralen en universiteitsgebouwen wordt Salamanca ook wel “La Dorada” (De Gouden Stad) genoemd. Niet alleen doet de zon de bekende plekken van Salamanca glanzen bij zonsondergang, de stad is ook nog eens rijk op het gebied van plaatselijke legendes en verhalen.

Read more…

Salamanca: mijn Spaans cursus in de Gouden Stad

Salamanca was precies zoals ik dacht dat het zou zijn – en ik begreep meteen waarom ze het “De Gouden Stad“noemen.

Terwijl de bus de stad naderde kon ik de zandstenen gebouwen aan de horizon zien glimmen als goud door de zon die er op scheen. Wat een uitzicht! Ik was zelfs zo onder de indruk dat ik de regenwolken die me sinds Madrid achtervolgden even vergat.

Read more…

“Als je de kikker vindt in Salamanca…”

“Als je in Salamanca bent, vergeet dan niet de universiteit te bezoeken en de kikker te zoeken”, zei een vriend van me. Hierdoor stond ik een half uur naar de gevel van de universiteit te kijken… op zoek naar de kikker! Uiteindelijk vond ik hem, maar het was niet makkelijk! Ik zal niet verklappen waar hij is – dat is iets wat je zelf moet doen wanneer deze prachtige, gouden stad bezoekt!

Ik heb een heerlijke week doorgebracht in Salamanca, Spaans studerend aan een topschool! Ik koos voor Salamanca omdat een vriend er zijn Erasmusjaar had doorgebracht en erg enthousiast was over de stad. Mijn eerste uitzicht over Salamanca was vanuit de bus. We reden een grijze wolk uit, en Salamanca lag daar, in gouden glorie (resplendendo de oro) met zonneschijn schitterend op de oude huizen!

Read more…