Globe theater, Londen, Engeland

Het Taaltje Leren in Egypte!

De beste onderdelen van mijn cursus die ik volgde waren de volgende: de geluiden/letters in je geheugen stampen, gestuurde mondelinge oefeningen in de klas, de iets vrijere mondelinge/luister oefeningen in paren, vragenactiviteiten die wij af en toe hadden, het gebruik van visuele ondersteuning, gebruik van zeer gerichte luisteropdrachten van een CD, oefeningen om teksten te herkennen en kopiëren, en de concentratie om de tekens van de kalligrafie docent, Ahmed, na te maken.

Read more…

Verkeer en Snuisterijen in Caïro

‘Steek alleen de straat over als je een levensverzekering hebt’ – dat was het advies van mijn zus voordat ik naar Caïro vertrok, en ik merkte al snel dat dat geen grapje was!

Toen ik op het vliegveld aankwam, kwam een chauffeur mij ophalen en reden we de verkeerde eenrichtingsweg in. Ongelofelijk, de Egyptenaren zijn zich onbewust van de regels en lopen gewoon voor je auto langs als ze over willen steken. Daarnaast worden de strepen op de weg niet zo serieus genomen. Toen we op de ringweg reden, waar officieel twee banen zijn, reden op dat moment 5 rijen auto’s naast elkaar!

Read more…