Bergen in Chili

Shanghai – groot, groter, gigantisch

shanghai1-1Toen ik aankwam in Shanghai vorig jaar was het eerste dat ik zag een enorm reuzenrad ergens in PuDong. Het was zelfs hoger dan sommige omliggende wolkenkrabbers! Het volgende waren de verwarrende snelwegen toen mijn chauffeur me van het ene eind van Shanghai naar de andere bracht. Het kostte ons twee uur om mijn accommodatie te bereiken.

Read more…

Mijn ervaring in China!

china1Ik was altijd al gefascineerd door China en de gedachte om het land ooit te bezoeken was echt een levenslange droom. Mijn trip naar Shanghai en Beijing was gewoon geweldig. De combinatie van de eeuwenoude geschiedenis en de ultra moderne technologie en architectuur was erg bijzonder. Ik kan je met zekerheid zeggen dat het leven in China al mijn verwachtingen overtrof.

Read more…

Een avond uit in…..Shanghai!

Het nachtleven in Shanghai is gewoon fantastisch! Overal in de stad vind je nachtclubs, bars en KTV-bars.

Het eerste wat je zult opvallen als je ‘s nachts uitgaat is de prijs voor de drankjes. Als je naar een club of bar in Shanghai gaat, betaal je ongeveer 50 RMB voor een biertje (ongeveer 5 euro), dat valt dus reuze mee!

Read more…

Hoe is het om een student in Shanghai te zijn

Ben je ooit in Shanghai geweest…? MOET JE DOEN! Het is een fantastische en moderne stad en er is veel te doen. Van winkels, leuke bars/restaurants en een geweldig nachtleven, tot bezienswaardigheden en museum, Shanghai heeft het allemaal!

Mijn naam is Daniel en afgelopen zomer heb een talencursus in Shanghai gevolgd. Ik hou van de stad. Als je student bent in een grote vreemde stad, wil je alles ontdekken..dus dat heb ik ook gedaan!

Read more…

Special Olympics in Shanghai!

Ik zat laatst thuis op de bank mij af te vragen welk tv-programma te gaan kijken. Tot mijn verbazing werd in plaats van het nieuws de openingsceremonie van de zomerspelen van Special Olympics van 2007 uitgezonden. Het vond plaats in Shanghai. De ceremonie duurde drie uur en het was een spectaculaire show met muziek, dans, entertainers en natuurlijk de atleten die eraan deelnamen… 7.000 atleten!

Read more…