De haven van Alicante met Castillo de Santa Barbara

De Franse taal

Wist jij dat 20 maart de Internationale Dag van de Francofonie is? In 2010 hebben de Verenigde Naties deze Dag van de Franse Taal in het leven geroepen, om meertaligheid en culturele diversiteit te bevorderen.

Om dit te vieren zijn hier een aantal interessante feiten over de Franse Taal:

Frans is een van de officiële talen van de Verenigde Naties. De andere vijf officiële talen zijn Arabisch, Chinees, Engels, Russisch en Spaans.

Mehr les…

Portsmouth – De stad op een eiland aan een van de Britse eilanden

Portsmouth is een havenstad gelegen op Portsea Eiland, in de graafschap Hampshire, Engeland. Haar rijke geschiedenis is beïnvloed door haar ligging aan de zee, in de nabijheid van Londen, niet ver van het Europese vasteland. De Romeinen waren de eersten die het voordeel zagen van deze beschutte, natuurlijke haven, die werd gebruikt als een strategische uitvalsbasis voor het gevecht tegen piraten in het Kanaal. Zoals u wellicht weet is Portsmouth tegenwoordig thuishaven van the Royal Navy.

Mehr les…

Antigua Guatemala

Deze zomer reis ik naar Antigua, Guatemala, waar ik een cursus Spaans zal volgen aan onze taalschool.

Geschiedenis

Antigua, ten zuiden van de hoofdstad Guatemala City, ligt op een hoogte van 1.533 meter. Deze prachtige stad was de hoofdstad van de Spaanse kapiteinskolonie Guatemala, en de belangrijkste zetel van de Iberische regering tussen Mexico City en Lima, Peru.

Opgericht als Santiago de los Caballeros de Guatemala in 1524, werd de hoofdstad 3 jaar later al verplaatst na opeenvolgende conflicten met inheemse Kaqchikel Maya’s in het gebied. De nieuwe nederzetting werd herbouwd op wat nu de Oude Stad is, of Ciudad Vieja. Deze tweede hoofdstad werd op zijn beurt vernietigd door een uitbarsting van ed Volcán de Agua (“Vulkaan van Water”) en werd op 8 kilometer afstand in de Panchoy Vallei gereconstrueerd. Deze derde hoofdstad, die de naam Santiago de Caballeros behield, werd een bloeiend politiek, economisch, religieus en cultureel centrum van een koninkrijk dat zich uitstrekte over heel Midden-Amerika. 


Mehr les…

Nieuwe school in Valencia

Zoals je misschien al gezien hebt op onze social media posts, is onze Spaanse school in Valencia verhuisd!

En omdat het nu is gevestigd in een prachtig gebouw in Casco Antiguo in Valencia, kon de school – een van onze populairste bestemmingen voor volwassenen en junioren – de kans om een feestje te geven na al haar harde werk niet laten liggen. Het personeel nodigde agenten en leraren van over de hele wereld uit om het nieuwe gebouw te komen bekijken, foto’s te maken en anekdotes te delen terwijl ze konden genieten van heerlijk mediterraan eten.

Mehr les…

Berlijn de stad der vrijheden

Een stad die jouw hart zeker zal stelen, de stad van de vrijheid, oftewel de Duitse hoofdstad Berlijn.  Hier vind je zowel een historisch beknopt verleden als een veelzijdig heden. Wat het seizoen ook is, de prachtige stad Berlijn heeft heel veel te bieden, zodat jij je dieper in de cultuur en de taalcursus kan verdiepen. Naast de door onze school samengestelde activiteiten, hebben wij enkele insidertips verzameld, die niet altijd op toeristensites zullen verschijnen, maar nog steeds zeer de moeite waard zijn. Maak het jezelf gemakkelijk en kijk uit naar een ontdekkingsreis door Berlijn met Apple Language Courses!

Mehr les…

Liverpool, de pophoofdstad van de wereld!

Belofte maakt schuld en die schuld wordt dubbel en dik uitbetaald in deze prachtige havenstad!

Kom mee met ons naar Liverpool en dompel jezelf onder in de authentieke Noord-Engelse cultuur, in een stad die dankzij haar haven wereldberoemd is geworden!

Als je Engels leert in Liverpool is de kans groot dat als jij vraagt waar je het Beatles museum kan vinden, diegene zal zeggen:
Ye wha? What arrr ya looghin forrr? (Vrij vertaald: Pardon, waar ben je naar op zoek?)

Scousers, oftewel de inwoners van Liverpool, staan bekend om hun accent, levensstijl en passie voor zowel het harde leven als voetbal, in welke volgorde dat komt kan je zelf wel invullen!
Mehr les…

Manchester, stad der oneindige mogelijkheden

Doe je ogen dicht, denk aan Manchester.

Ongetwijfeld kwamen deze 2 namen in jouw gedachte voor: Manchester United & Manchester City

Want wie aan Manchester denkt, denkt aan voetbal. Deze stad is standplaats van een van de succesvolste clubs ter wereld, want er is geen één Engelse club die meer Engelse landstitels heeft gewonnen dan Manchester United FC. Tel daar Manchester City FC bij op en je bent als een kind in een snoepwinkel, welke wedstrijd moet ik kiezen? Welk stadion moet ik bezoeken? Waar proef je de echte Engelse sfeer en moet je zijn geweest in deze stad?

Mehr les…

Overleven op z’n Grieks!

Grieks, of eenderwelke taal die een ander alfabet gebruikt dan de onze, wordt per definitie gezien als moeilijke taal door beoefenaars van andere talen die (net als wij) het Latijnse alfabet gebruiken in plaats van het Grieks (Cyrillisch), als je nog nooit van dit alfabet hebt gehoord: Latijns gebruikt het ABC en het Grieks АБВ).

En, hoewel ze vrij vertrouwd was met andere Europese talen en sinds haar vijfde tweetalig is, heeft onze reisblogger, en goede vriendin, Jo Franco dit zeker op de harde manier moeten leren!

Mehr les…

Kiev: Moeder der Russische steden

Wat als wij jou vertellen dat wij jou een taal kunnen leren die als
moedertaal door evenveel mensen wordt gesproken als de som van
de moedertaalsprekers van het Frans (75,9 miljoen sprekers)
en het Duits (78,1 miljoen sprekers)? Wij hebben het over een taal die wordt gesproken van Kalinigrad tot in Vladivostok, door wel 166 miljoen sprekers. Tel daar 100 miljoen overige sprekers bij op en je hebt een wereldtaal die veel mensen vergeten als ze een top 10 maken, namelijk het Russisch. Wij bieden jou een unieke kans om zowel deze mooie taal als de cultuur beter te leren kennen, in de stad waar het westen en oosten (Rusland) van Europa samenkomen: Kiev.

Mehr les…

Shut Up and Go to Wenen!

Nog geen week nadat zijn partner-in-crime Jo Franco Athene heeft bezocht, pakt Shut Up and Go reisblogger Damon Dominique zijn koffers en vertrekt naar een andere oogverblindend mooie Europese hoofdstad: Wenen, waar hij naar toe gaat om, naast zijn Duits op te krikken, te proeven hoe het is om in de Stad van de Wals te leven. Dat hij Wenen heeft uitgekozen is niet vreemd, want de Oostenrijkse hoofdstad geldt al 9 jaar op rij als de meest leefbare stad van de wereld!

Mehr les…

Blogcategorieën

IALC Partner
ALTO
WYSE Travel Confederation (Reis Federatie)
WYSE Work & volunteer abroad (Werk & vrijwilligerswerk in het buitenland)
Onze scholen hebben een waardering van  (4.58/ 5) gebaseerd op 3968 klantenbeoordelingen!
Lees in het : | EN | FR | DE | IT | NL | ES

Apple Language Courses

Unit 12, The Office Village
North Road

Loughborough
Leicestershire
LE11 1QJ
Engeland


T: 020 7036459
E: info@applelanguages.com

Contactinformatie

Nederland Nederland020 7036459
Italië Italië800 699 791
Spanje Spanje91 1140113
Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk01509 211 612
Ierland Ierland01 6950417
Verenigde Staten Verenigde Staten646 652 0770
Internationaal Internationaal+44 1509 211612

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij accepteren

Visa Mastercard Maestro American Express iDeal

Apple Language Courses Ondernemingsnummer 8311373
btw-nummer 152 4085 30
© Apple Language Courses Ltd. 2024