Studenten aan onze school in San José, Costa Rica

Da’s Nice mis!

niceaMet palmbomen, de glinsterende Middellandse Zee, zonneschijn en goedkope vluchten vanaf het vliegveld bij mij uit de buurt, was Nice natuurlijk de beste keuze voor mijn Frans cursus.

Maar ik kwam er al snel achter dat het makkelijk was om naar Nice te gaan, en ik was helemaal om! De stad is prachtig. Ik verbleef bij een familie in het noorden van de stad, dichtbij de school in Cimiez naast de mooie (en chique) traditionele Franse villa’s. Vanaf de heuvel had je een prachtig uitzicht over de stad. Een van mijn favoriete momenten van de dag was de namiddag, ik maakte een wandeling na het avondeten in het warme Zuid-Franse briesje, in de schemering.

Read more…

Zonnige dagen in Nice!

nice101Nice is simpelweg perfect – een mooi, pittoresk stadje, gelegen aan de kust van de Middellandse Zee met een gastvriendelijke sfeer en fantastisch weer! Het lijkt wel of de zon nooit ophoudt met schijnen. Genieten! De Middellandse Zee zien glinsteren elke morgen, genieten van het fijne klimaat en deelnemen aan de leuke activiteiten die door school zijn georganiseerd zijn slechts enkele voorbeelden van de dingen die leuk vindt aan studeren in Nice. Het weer is ongelooflijk, vooral als je lekker in het zonnetje zit of ligt, tijdens een pauze of als je gezellig met andere studenten aan het kletsen bent in de tuin.

Read more…

Nog Nice zo iets moois gezien

niceEr is maar een woord dat Nice kan omschrijven – fantastisch! Als je door de haven loopt, dagdromend over al die jachten die misschien ooit op een dag van jou kunnen zijn, sippend aan een koffie op de promenade des Anglais, naar de mensen kijken vanachter mijn veel te grote (en neppe) Chanel zonnebrillen, dagtripjes naar het chique Monaco, palmbomen waaiend van dat warme mediterrane briesje… Oh, aan deze levensstijl in de Franse Riviera had ik wel kunnen wennen.

Read more…