Uitzicht van Hamburg over het Alstermeer

Milaan is de shophemel!

milan100Ik hou van Milaan! Zoals de meeste meiden, hou ik erg van shoppen – Milaan is de modehoofdstad en het is echt een van de beste plekken in de wereld om te winkelen! Je moet echt hier zijn tijdens de uitverkoop, je zult echt versteld staan van de koopjes!

Eigenlijk is ieder moment van het jaar goed om te shoppen in Milaan. Nu is er de winteruitverkoop, die begon op Nieuwjaar. Ik heb de opening gemist omdat ik nog niet in Milaan was, maar toen ik er was ging ik gelijk op koopjesjacht.

Read more…

Het leven in Milaan houdt nooit op!

milan1Een van mijn favoriete dingen aan Milaan is het nachtleven! Het begint meestal rond 20.00 met het typische Happy Hour. In iedere bar en pub in de stad vind je dan allerlei lekkernijen van appetizers tot pasta en Italiaanse kaas. Het Iguana Café is het café voor Happy Hour. Na het aperitief spreken de mensen af in verschillende restaurants in het Navigli of in het centrum, om allerlei heerlijk dingen te eten, niet alleen Italiaans, maar ook Braziliaans, Mexicaans, Spaans, Chinees, Taiwans. Daarna gaat iedereen verder naar een van de hippe disco’s, waar je gegarandeerd een leuke tijd zult hebben!

Read more…

Mode & Design in Milaan – wat een geweldige cursus!

andrea_in_front_of_valentinCiao! Ik ben Andrea en ik kom uit Colombia. Ik deed de Italiaanse cursus Mode & Design aan de school in Milaan. Ik had zo’n fantastische tijd, ik wilde zelfs niet meer naar huis!!

Ik moet zeggen dat deze specifieke cursus erg interessant was. De cursus is gericht op het vocabulaire van mode en design, maar tegelijkertijd doe je ook verschillende activiteiten. We hebben bijvoorbeeld op een middag een project voor een hotel gedaan. We moesten een collage maken met behulp van foto’s uit verschillende magazines, en na afloop moesten we onze ideeën presenteren. In het Italiaans natuurlijk!

Read more…

Milaan ontdekken!

milan2Ik ben net teruggekomen uit Milaan en heb er echt een fantastische tijd gehad! Er is zoveel te zien en te doen en ik heb het niet alleen over shoppen (ookal is dat daar wel echt een geweldige ervaring!). Ik heb Milaan nu een paar keer bezocht en het is echt een stad die ik zal blijven bezoeken.  Niets zal mij tegenhouden om te zeggen dat Milaan de perfecte locatie is om Italiaans te leren, helemaal voor iemand die geïnteresseerd is in de Italiaanse cultuur, geschiedenis, kunst, muziek en shoppen (zoals ik), is de stad echt perfect! Het is ook een centrale locatie als je andere plaatsen in Noord Italië wilt bezoeken, zoals de meren, Turijn, Verona en Genoa!

Read more…