St. Julian's kustplaats in Malta

Wil je het echte Italië ervaren?

pisa1Wil je wel eens van het echte Italiaanse leven proeven? Wil je feesten als een echte inwoner van Pisa, er even tussenuit gaan als een echte Toscaan, of lekker ontspannen langs de rivier de Arno als een echte local? Dan is Pisa de perfecte plek om te bezoeken!

Ik had een fantastische tijd in Pisa. Ik raad echt aan iedereen aan om wat tijd door te brengen in deze prachtige Italiaanse stad, maar bereid je wel voor op het aantal toeristen. Er is geen twijfel over mogelijk dat de stad prachtig en historisch is, en dat het een van de bekendste en herkenbaarste gebouwen van wereld heeft (de scheve toren van Pisa natuurlijk!). Maar toch is Pisa best compact.

Read more…

Pisa – een scheve toren… dus?

cimg0588Mijn vooroordeel van Pisa was altijd dat deze stad een toeristische attractie had gemaakt van een scheve toren met een slechte fundering. Niet geweldig natuurlijk, maar ik heb zo genoten van mijn bezoekjes aan Florence, Siena en Rome in mijn week in Italië dat ik een beetje bang was dat Pisa tegen zou vallen en waarom zou ik daar dan heen zou gaan als er zoveel mooie dingen te zien zijn in het land?*

Maar het is het zeker waard!

Read more…

Het perfecte Pisa

pisaHallo allemaal!

Als ik over de stad Pisa begin dan denk je waarschijnlijk meteen aan de Scheve Toren en alle grappige foto’s die de toeristen daar maken waarop het lijkt of ze de toren terug willen duwen.

Maar naast dit geweldige monument en het welbekende Piazza dei Miracoli, staat Pisa ook bekend om zijn universiteit (dit is namelijk een van de beste van heel Italië) en om het geweldige nachtleven!

Read more…