De Chinese muur

Een droom die uit komt!

lindau1_28_11_08Hi! Mijn naam is Sophie, ik ben twintig jaar oud en ik kom uit Zweden. Hier zie je een foto van mij. Ik ben de tweede van rechts, samen met een aantal nieuwe vrienden. Gedurende de laatste drie maanden heb ik Duits gestudeerd op het kleine eiland genaamd Lindau, in het zuiden van Duitsland. Ik had besloten om een tussenjaar te nemen van mijn school in Zweden omdat ik iets anders wilde doen. Iets leuks, interessants maar wel educatiefs.

Read more…

Lindau: het kleine eiland met alles wat je je maar kunt wensen!

alpen2Als je niet alleen maar Duits wilt leren, maar ook een nieuwe regio wilt ontdekken dan raad ik je aan om naar Lindau te gaan. Lindau is een klein eiland in het zuiden van Beieren, op loopafstand van Oostenrijk en Zwitserland!

Ik ging hierheen om mijn Duits te verbeteren, en werd verbaast door de schoonheid van het landschap. Je vindt er alles wat je je maar kunt bedenken: bergen, meren, prachtige landschappen etc. Dat is nog niet alles, je ligt ook nog eens op 2 à 3 uur treinafstand van München en Stuttgart af.

Read more…

Lindau – waar ligt dat dan?

lindau250Toen ik vorig jaar besloot dat ik mijn Duits wilde verbeteren, wilde ik dat ergens doen met een fijne sfeer, ergens met genoeg activiteiten en in een regio of stad waar ik nog niet geweest was.

Dus toen kwam ik de school in Lindau, Bavaria, tegen en opeens keek ik er erg naar uit om erheen te gaan en te zien hoe het was.

Ik vertrok van Oslo naar München, en begon te lezen over het prachtige platteland van Zuid-Duitsland. Ik kon niet wachten om het met mijn eigen ogen te zien!

Read more…

Een droom die uitkomt!

lindau1_28_11_08Hi! Ik heet Sophie en ik ben 20 jaar. Ik kom uit Zweden. Op de foto zie je mij als tweede van rechts, met een aantal van mijn nieuwe vrienden.

De afgelopen drie maanden heb ik Duits gestudeerd op een van de kleine eilanden in het zuiden van Duitsland, Lindau genaamd. Ik had besloten om een pauze van een jaar te nemen op mijn school in Zweden omdat ik iets anders wilde, iets leuks, interessant, maar ook zeker iets waar je van kunt leren.

Read more…