De stad Regensburg, Bavaria, Duitsland

Salsa en Spaans!

Mijn naam is Jessica en in het begin van 2008 ben ik zes weken naar Havana gegaan. Het was een onvergetelijke ervaring!

Ik arriveerde eind maart in Havana, een goede tijd van het jaar omdat het weer perfect was. Mijn gastgezin kwam mij ophalen en nam mij mee naar hun mooi appartement in west Vedado, aan de grens van het Miramar district. Een student uit Engeland verbleef in de kamer naast mij en wij werden al snel goede vrienden!

Read more…

Mojitos in Havana!

Ik heb er altijd al van gedroomd om naar het Caribisch gebied te gaan vanwege de stranden maar na mijn reis naar Havana ben ik er achter gekomen dat Cuba zoveel meer is dan alleen zonnebaden! Zodra ik Havana ging verkennen, voelde het alsof ik in een andere wereld was beland – de combinatie van de oude auto’s op straat, koloniale gebouwen en het geluid van salsa… Het is gewoon zo anders dan iedere andere plek op de wereld!

Read more…

Ik houd van Santiago de Cuba!

Ik heb bijna alle landen in Europa en veel in Latijns-Amerika bezocht, maar Cuba is echt uniek. Het voelt alsof je terug gaat in de tijd, al helemaal als je de karakteristieke Amerikaanse auto’s uit de jaren vijftig ziet… Er is zoveel te zien en te doen en de mensen zijn erg vriendelijk en open.

Read more…

Santiago – Het ECHTE Cuba!

Mijn eerste uren in Santiago de Cuba waren ongelofelijk. Ik heb nog nooit zo’n aardige mensen ontmoet! Toen ik bij hen thuis aankwam, hadden ze een roos voor mij! Ik voelde mij meteen welkom en op mijn gemak, en na het eten voelde ik mij helemaal ‘thuis’!

Read more…

Spaans en Snorkelen in Trinidad, Cuba!

Godzijdank ben ik naar Trinidad gegaan!!! De meeste mensen die naar Cuba reizen, gaan naar Havana of Varadero en slaan kleine steden als Trinidad over… Ik besloot dit niet te doen, en ik kan je vertellen, ze niet weten wat ze missen!!

Read more…

Cuba voor studenten uit de Verenigde Staten

Studenten uit de Verenigde Staten vragen ons vaak of ze een cursus kunnen volgen op één van onze scholen in Cuba, waarop het antwoord ja is! Wij hebben al veel taalreizen naar Cuba georganiseerd voor studenten uit de Verenigde Staten.

De relatie tussen de VS en Cuba verslechterde inn 1960 en de regering van de VS heeft toen een embargo ingesteld tegen hun Caribische buren. Strikt genomen mogen inwoners van de VS geen geld uitgeven in Cuba, maar ondanks dat reizen ieder jaar vele inwoners van de VS met succes naar Cuba. Inwoners van de VS worden over het algemeen warm onthaald door de lokalen!

Read more…

De tijd staat stil in Cuba!

Ik heb echt van mijn tijd in Cuba genoten en ik kwam thuis als gepassioneerd liefhebber van de Cubaanse manier van leven en de cultuur!

Ik kon haast niet geloven hoe vriendelijk de mensen waren! Ik heb de twee scholen in Havana, de school in Trinidad en de school in Santiago bezocht en ben echt een fan van alle vier!

Read more…