Dubbeldekker bus in Kensington, Londen

Wijn en Spaans in Mendoza!

Ik had besloten om naar Mendoza te gaan om mijn Spaans te verbeteren en de Argentijnse mensen en cultuur te leren kennen. In contact komen met moedertaalsprekers van de taal die je wilt leren is voor mij heel belangrijk, omdat je dan veel kunt oefenen en zelf meemaakt hoe de mensen leven.

De Spaanse talenschool in Mendoza is erg goed in het combineren van taal en cultuur. We hebben bijvoorbeeld met de school een wijngaard bezocht genaamd Bodega Escorihuela om iets te leren over de cultuur en productie van wijn. Het maken en exporteren van wijn over de hele wereld is een van de belangrijkste inkomsten van deze regio.

Read more…

Een wild avontuur in Cordoba, Argentinië!

Cordoba is een prachtige koloniale Argentijnse stad met veel geschiedenis. Er is altijd veel te zien en te doen! Als je op zoek bent naar een extreem avontuur en een adrenaline kick, woon dan de Rally van Argentinië bij dat eind maart wordt georganiseerd. Kom naar de heuvels van Cordoba en geniet drie dagen lang van intense autoraces door de bergen! Het is geweldig!

Read more…

Een uitstapje naar La Falda, Cordoba, Argentinië

Afgelopen maandag hadden mijn huisgenoten en ik de kans om La Falda te bezoeken op de Sint Maarten feestdag. Dit is een dorp in de Sierras van Cordoba en dichtbij de hoofdstad, op ongeveer 80 kilometer.

Omdat dit dorp omringd is met bergen zijn er genoeg mogelijkheden om jezelf te vermaken en de natuur te ontdekken. Het gebergte bij La Falda is erg inspirerend. De regio bestaat uit veel bergen en dallen en een geweldig microklimaat, ideaal voor buitenactiviteiten.

Read more…

Buenos Aires – De tijd van mijn leven

Buenos-Aires3 Thailand, Duitsland en Australië zijn een paar van de landen die ik heb bezocht maar ik wist dat ik mijn volgende avontuur van mijn leven ergens in Zuid-Amerika zou beleven. Ik had een aantal steden in gedachten maar binnen vijf minuten had ik besloten waar ik wilde gaan wonen. De cultuur en levensstijl van Buenos Aires was spannend en dat trok mij aan. Vooral de mix van Europese en Latijns-Amerikaanse cultuur met de veel besproken aspecten van de stad zelf trok mij aan (niet te vergeten de geruchten over hoe mooi de Argentijnse vrouwen zijn!).

Read more…

Een geweldige ervaring in Buenos Aires

In eerste instantie wilde ik Spaans leren in Spanje. Maar toen bedacht ik me, waarom zal ik niet verder weg gaan? Dus ik paste mijn plannen aan en ging naar Buenos Aires. Daar volgde ik een 4-weekse cursus Spaans.

Ik sprak geen woord Spaans toen ik aankwam. Ik had een beetje basiskennis, maar dat was het ook. Ik had ervoor gekozen om bij een gastgezin te verblijven; daar krijg je de kans om zoveel mogelijk de taal te spreken.

Read more…

Tango en meer in Buenos Aires!

Ik heb Spaans geleerd op de middelbare school, maar sindsdien niet meer. Dus ik vond het wel een goed idee om een cursus Spaans te volgen in Zuid-Amerika. Ik besloot om naar Argentinië te gaan omdat ik de Argentijnse mensen en cultuur wilde ontdekken. Ik was een beetje nerveus, erg enthousiast en nieuwsgierig om mensen en cultuur te leren kennen.

Read more…

Ik kan niet geloven dat ik in Argentinië ben!

Hoi!.. In het begin van januari had ik besloten om naar Zuid-Amerika te gaan om Spaans te leren. Ik wist nog niet in welk land.. Ik was op zoek naar een plek waar ik mij comfortabel zou voelen, makkelijk andere mensen kon leren kennen en van alles kon doen en zien… Dus, ik kocht een vliegticket en binnen een paar weken was ik in Argentinië!

Read more…

Spaans en Voetbal in Buenos Aires!

Zes weken geleden kwam ik aan in Buenos Aires. Na een lange reis was het enige waar ik aan kon denken: ik spreek geen woord Spaans!!

Gelukkig begonnen de lessen op diezelfde maandag! In het begin volgde ik alleen groepslessen maar ik vond het zo leuk dat ik besloot om daarnaast ook privélessen te volgen én vrijwilligers werk te doen (geregeld door de school). Het was gewoon verbazingwekkend hoe snel ik de taal leerde spreken!

Read more…

Buenos Aires, Argentinië waar ik Spaans wilde leren

Een week geleden kwam ik aan in Buenos Aires en ben ik met mijn cursus Spaans begonnen. Ik ben erg blij met het gastgezin en de school waar ik terecht ben gekomen. Alle mensen in de school zijn heel aardig. We hebben een geweldige tijd gehad, vooral toen wij gingen voetballen in het River Plate court field en de Chinese wijk bezochten. Ik heb ook veel “empanandas” en “bifes de chorizo” gegeten in verschillende restaurants!

Read more…

Een zondag in Recoleta – Buenos Aires, Argentië

Recoleta, waar de Spaanse talenschool is gelegen, is een van de meest populaire en welvarende wijken van Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië. Recoleta is een fantastische wijk en in het weekend op zijn hoogtepunt. Het is een moet voor alle toeristen om te bezoeken. Buitenlanders zijn welkom en het is een perfecte plek om de lokale inwoners ontmoeten en te genieten van de belangrijkste activiteiten in hun leven: “mate” drinken en de tango dansen.

Read more…