Frankfurts skyline vanaf rivier de Main

Ontdek Cusco!

cuscobaseAls je besluit om naar Peru te gaan, dan moet je zeker een bezoekje brengen aan Cusco, de oude hoofdstad van het Incarijk (3.500m boven zeespiegel!), ook wel Qosqo genoemd in Quechua, wat ‘de navel van de wereld‘ betekent.

Vanwege mijn wortels in Cusco kan ik deze prachtige plek niet genoeg aanbevelen om een taalcursus Spaans te doen. Niet alleen zijn ligging midden in het mystieke Andesgebergte is ongelooflijk maar ook de inwoners zijn ontzettend vriendelijk en gastvrij.

Hier zijn enkele tips over dingen die je kunt doen om je verblijf in Cusco en omgeving onvergetelijk te maken!

Read more…

Totale onderdompeling in Cusco!

z-cuscoAls je, net zoals ik, het soort persoon bent die zich graag onderdompelt in de taal en lokale cultuur, dan is Cusco de ideale plek voor jou. Cusco heeft een rijke Spaanse koloniale geschiedenis, maar ook een Inca verleden en het ligt niet ver van de ‘verloren stad‘ Machu Picchu af! Dit alles maakt Cusco, in mijn mening, de perfecte plek om Spaans te leren en Latijns-Amerika te ontdekken!

Er is gewoon zoveel te doen in Cusco! Na de les worden er allerlei activiteiten georganiseerd door de school – kajakken of een ritje in een luchtballon, rondleidingen door de stad en nog veel meer! Een reis naar Peru zou natuurlijk niet compleet zijn zonder een bezoek aan Machu Picchu! Het Inca pad bewandelen tussen de adembenemende bergen en het nevelwoud is gewoon geweldig… en het uitzicht dat je krijgt als je bij deze ongelooflijke ‘verloren stad’ aankomt, is onvergetelijk!

Read more…