Apple Languages
Geschreven door:taalreizen
Datum geplaatst:January 18, 2017
Geplaatst in:Home / Algemeen / Wat te verwachten van een verblijf bij een gastgezin

Wat te verwachten van een verblijf bij een gastgezin

Accommodatie in een gastgezin is verreweg de populairste accommodatie mogelijkheid die wij aanbieden. Het is een geweldige manier om lokale mensen te ontmoeten en je taalvaardigheden buiten de klas te oefenen.

Het is fascinerend om nieuwe mensen te ontmoeten en meer te leren over het dagelijks leven en de cultuur van het land dat je op dat moment woont. Een programma waarbij je volledige wordt ondergedompeld door middel van lessen en accommodatie in een gastgezin is de meest effectieve manier om een taal te leren.

We begrijpen dat de gedachte om met onbekende mensen te wonen en je te moeten aanpassen aan de dagelijkse routine van een andere familie, snel ontmoedigend kan raken. Het is zeker een uitdaging, maar we hebben uitdagingen nodig om beter te kunnen worden!

We hebben een aantal tips voor je om het beste uit je gastgezin ervaring te halen. We hopen dat je sneller gewend raakt na het lezen van deze blogpost

1.    Gastgezinnen variëren van locatie en taalschool. Het kan zijn dat je verblijft bij een alleenstaand persoon, een gepensioneerde echtpaar of een familie met kinderen. Probeer je niet te veel zorgen te maken over het soort gastgezin waar je terechtkomt. Elk gastgezin wordt zorgvuldig geselecteerd door het hoofd accommodatie van de school. We willen aan iedereen een warm en vriendelijk welkom kunnen garanderen bij aankomst.

2.   Wees niet verlegen om jezelf te introduceren bij je gastgezin. Gesprekken voeren is een belangrijk onderdeel van het leerproces bij een taal en wij raden dan ook aan om iedere dag wel met je familie te praten. Je gastgezin begrijpt dat je er bent om de taal te leren en zal niet verwachten dat je gelijk vloeiend een gesprek kan voeren, maar ze zullen we inspanningen echt waarderen. Als je tijd voor je zelf nodig hebt en je blijft in je kamer, zal de familie je niet storen.

3.  Het kan zo zijn dat je gastgezin bepaalde dingen anders doet dan dat je thuis gewend bent om te doen. Het is heel normaal voor studenten om een beetje last van heimwee te hebben en het kan best een uitdaging zijn om met nieuwe mensen samen te wonen. Elke familie heeft zijn eigen routine, dus als er iets is wat je niet zeker weet, kun je het gewoon vragen!

4. Maaltijden – hieronder vind je meer informatie over het ontbijt, lunch en diner bij je gastgezin!

5. Laat ons weten op het moment van boeken als je bepaalde allergieën hebt voor bijv. huisdieren of voedsel allergieën waar je gastgezin zich bewust van moet zijn. Het is belangrijk dat wij zo snel mogelijk over speciale verzoeken worden geadviseerd. Hierdoor zal de school makkelijker de geschikte accommodatie voor je kunnen regelen.

6. Tenzij je specifiek voor zelf-catering hebt gekozen, is het meestal niet mogelijk om gebruik te maken van de keuken in je accommodatie. Je moet je hier wel bewust zijn, tenzij je accommodatie met volpension boekt, het kan vrij prijzig worden als je iedere dag gaat uit eten!

7. Als je vrienden wilt ontvangen in je accommodatie, moet je vooraf aan je gastgezin vragen om voor toestemming te tekenen. Het is niet toegestaan om gasten te laten overnachten.

8. Je slaapkamer is je eigen ruimte en je zal deze niet hoeven te delen met leden van het gastgezin, hoewel je gastgezin wel de kamer op kan om schoon te maken.  Het is je eigen verantwoordelijkheid om de kamer netjes te houden en elke dag je bed op te maken. Wij raden aan om zoveel mogelijk persoonlijke bezittingen in je slaapkamer te bewaren. Wanneer je je kamer verlaat, zorg er dan voor dat alle lichten uit zijn.

9. De meeste studenten ontvangen een sleutel van hun accommodatie en zij hebben dan de vrijheid om te komen en gaan wanneer zij willen. Zorg ervoor dat je de deur op slot doet als je weggaat! Wees voorzichtig dat je de sleutel niet verliest, het kan zo zijn dat je dan moet betalen voor nieuwe sloten.

10. Overleg altijd met de familie over de mogelijkheid om de was te (laten) doen. Sommige families bieden toegang tot de wasmachine, of je mag er je eigen was doen, maar het is mogelijk dat je zal worden gevraagd om een wasserette te gebruiken.

11. Sanitaire voorzieningen worden meestal gedeeld met je gastgezin, tenzij je een privé badkamer hebt geboekt. Wij vragen je om netjes om te gaan met de badkamer. Probeer niet langer dan 15 minuten in de badkamer op te blijven. Zorg ervoor dat je de badkamer schoon en netjes achterlaat. Als je niet zeker hoe de douche of andere voorzieningen werken, wees dan niet verlegen om het te vragen, ze helpen je graag. Je moet je eigen toiletspullen meenemen, er wordt niet van je gastgezin verwacht om deze te voorzien.

12. Er wordt niet verwacht dat je huishoudelijke klusjes doet tijdens je verblijf, hoewel het beleefd is om aan te bieden om te helpen de tafel af te ruimen en mee te helpen met de afwas.

13. Hoewel het niet verplicht is, kan je gastgezin je uitnodigen om deel te nemen aan familieactiviteiten. Als je wordt uitgenodigd om deel te nemen aan een familieactiviteit, controleer dan of je iets moet betalen om ongemakkelijke situaties te vermijden.

14. Vraag uw gastgezin over openbaar vervoer dichtbij je accommodatie. Een voor de hand liggende vraag zou zijn wat de beste manier is om naar de school te reizen
elke dag.

15. Bij de meeste gezinnen is het niet toegestaan voor studenten om te bellen met de huistelefoon. Vraag dit aan je gastgezin alvorens je gaat bellen.

16. Je gastgezin wordt niet verwacht dat zij een schoonmaakservice voor je zijn. Wees beleefd! Zeg alsjeblieft en dankjewel. Dit wordt enorm gewaardeerd bij je gastgezin.

17. Wees respectvol naar je gastgezin te allen tijde. Je kunt niet dronken in hun huis zijn. Drugs zijn absoluut verboden. Als je van plan bent om tot laat uit te gaan, waarschuw dan je gastgezin en zorg ervoor dat je rustig doet bij thuiskomst.

18. Als je iets nodig hebt of niet zeker over iets, vraag het dan aan je gastgezin. Het is belangrijk dat je zoveel mogelijk met je gastgezin communiceert zodat ze weten hoe je je voelt. In een onbekende omgeving kunnen kleine dingen aanvoelen als een groot probleem, echter zijn er voor de meeste problemen makkelijk een oplossing te vinden!

19. In het ongebruikelijke geval dat je niet bent tevreden met je gastgezin voor welke reden dan ook, vragen wij je om het Apple Languages en de taalschool zo spoedig mogelijk te laten weten. Wij kunnen je niet helpen met eventuele problemen als je weer thuis bent!

20. Neem gerust contact op met je gastgezin zodra we je volledige reisdetails hebben gestuurd. Het is altijd een goed idee om jezelf te introduceren en hen een geschatte aankomsttijd te laten weten.

Extra informatie over maaltijden:

Ontbijt met je gastgezin

Ontbijt is meestal een lichte maaltijd, bestaande uit ontbijtgranen en/of toast en een drankje (thee, koffie of vruchtensap). ‘s Ochtends is vaak een drukke tijd, dus je gastgezin heeft misschien niet altijd heel veel tijd om lange gesprekken te voeren. Als je gastgezin aan het werk is gedurende de dag, is het mogelijk om je eigen ontbijt voor te bereiden, maar het gastgezin moet je dan wel voorzien van het voedsel.

Lunch met je gastgezin

Als je volpension boekt, zorgt je gastgezin voor de lunch. Dit wordt vaak aangeboden als een voorverpakte lunch die je mee kunt nemen. Sommige families bereiden de lunch thuis voor je. In Spanje is de lunch vaak de belangrijkste maaltijd van de dag en studenten die halfpension boeken, krijgen dan ontbijt en lunch bij hun gastgezin.

Avondeten met je gastgezin

In de meeste andere landen is het avondeten de belangrijkste maaltijd van de dag. Je gastgezin wordt geacht om samen met jou het avondeten te nuttigen. Avondeten met een gastgezin bestaat normaal gesproken uit een hoofdgerecht en dessert, ten minste twee gangen. Wees niet bang om vragen te stellen over de maaltijd en probeer om ervoor te zorgen dat je op tijd thuis bent voor het eten, indien mogelijk. Etenstijden zijn de perfecte tijd om je taal te oefenen in de praktijk met je gastheer en gastvrouw! Als je weet dat je niet aanwezig kunt zijn bij het avondeten, laat dit dan op tijd weten aan het gastgezin. Gemiste maaltijden met je gastgezin zullen niet worden gecompenseerd.

 

 

Blogcategorieën

IALC Partner
ALTO
WYSE Travel Confederation (Reis Federatie)
WYSE Work & volunteer abroad (Werk & vrijwilligerswerk in het buitenland)
Onze scholen hebben een waardering van  (4.58/ 5) gebaseerd op 3968 klantenbeoordelingen!
Lees in het : | EN | FR | DE | IT | NL | ES

Apple Language Courses

Unit 12, The Office Village
North Road

Loughborough
Leicestershire
LE11 1QJ
Engeland


T: 020 7036459
E: info@applelanguages.com

Contactinformatie

Nederland Nederland020 7036459
Italië Italië800 699 791
Spanje Spanje91 1140113
Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk01509 211 612
Ierland Ierland01 6950417
Verenigde Staten Verenigde Staten646 652 0770
Internationaal Internationaal+44 1509 211612

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij accepteren

Visa Mastercard Maestro American Express iDeal

Apple Language Courses Ondernemingsnummer 8311373
btw-nummer 152 4085 30
© Apple Language Courses Ltd. 2024