Geschreven door:Students Stories
Datum geplaatst:September 29, 2014
Geplaatst in:Home / Kerstcursussen / Kerstmis in Engeland

Kerstmis in Engeland

Kerstmis is mijn favoriete tijd van het jaar en iedereen op het werk wordt gek van mij omdat ik het liefst de hele maand december kerstmuziek wil draaien! Ik vertel jullie vandaag graag wat over de kersttradities in Engeland.

Kerstmis is de grootste feestdag die wij vieren in Engeland en één van weinige dagen in het jaar dat alle winkels 2 dagen gesloten zijn en je van je tijd met je familie kunt genieten zonder afgeleid te worden.

Voor veel ouders in Engeland begint kerst al een paar weken voor de grote dag van 25 december, als de kinderen een verlanglijstje voor de Kerstman schrijven. Op kerstavond zullen de kinderen een kerstsok bij het voeteneinden van hun bed neerleggen. Als ze slapen stopt de Kerstman cadeaus in de sok. Volgens de traditie komt de Kerstman door de schoorsteen naar binnen en veel mensen zetten daarom een gehakttaart voor de Kerstman en een paar wortels voor de rendieren klaar bij de mantel. Alle kinderen proberen zich goed gedragen rond deze tijd van het jaar omdat de Kerstman alleen brave kinderen bezoekt!

Het kerstdiner is mijn hoogtepunt van de dag. Bij mij thuis eten we altijd de typische gerechten als kalkoen, gebakken aardappelen, pastinaak en de verplichte spruitjes. Het toetje is ‘Christmas pudding’, een gestoomde cake in de vorm van een kom, gevuld met gedroogd fruit en geserveerd met cognac boter of vanillesaus met cognac. Iedereen aan tafel krijgt een ‘Christmas cracker’. Dit is een papieren koker die door twee personen aan weerszijde wordt vastgehouden, daarna trekken beide personen aan de uiteinde en dit maakt een kleine knal en de inhoud komt tevoorschijn. De inhoud bestaat uit een papieren kroon (die onder het eten door iedereen wordt gedragen), een papiertje met een grap erop geschreven die je hardop moet voorlezen en een klein cadeau. Stel je niet te veel voor van het cadeau, er is meestal een wedstrijd om wie het slechtste cadeaus krijgt!

De grootste maaltijd van de dag wordt meestal rond lunchtijd gegeten en wordt gevolgd door de toespraak van de koningin (The Queen’s Speech), deze wordt door het hele land op televisie uitgezonden. Haar toespraak is gericht aan de mensen en gaat over de gebeurtenissen van dat jaar. Een traditie die teruggaat tot het jaar 1932!

De dag na Kerstmis wordt ‘Boxing day’ genoemd in Engeland en is ook een feestdag. Op deze dag start de nieuwjaarsopruiming en is het erg druk in de winkels met mensen die de beste koopjes proberen te vinden. Van origine is het de dag waarop de bedienden een cadeau of een ‘Christmas box’ ontvingen van hun werkgevers.

Nog één opmerking, vergeet niet de kerstversiering op te ruimen voor 6 januari, want als je het daarna doet zul je de rest van het jaar ongeluk hebben!

Phillippa

Blogcategorieën

IALC Partner
ALTO
WYSE Travel Confederation (Reis Federatie)
WYSE Work & volunteer abroad (Werk & vrijwilligerswerk in het buitenland)
Onze scholen hebben een waardering van  (4.58/ 5) gebaseerd op 3968 klantenbeoordelingen!
Lees in het : | EN | FR | DE | IT | NL | ES

Apple Language Courses

Unit 12, The Office Village
North Road

Loughborough
Leicestershire
LE11 1QJ
Engeland


T: 020 7036459
E: info@applelanguages.com

Contactinformatie

Nederland Nederland020 7036459
Italië Italië800 699 791
Spanje Spanje91 1140113
Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk01509 211 612
Ierland Ierland01 6950417
Verenigde Staten Verenigde Staten646 652 0770
Internationaal Internationaal+44 1509 211612

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij accepteren

Visa Mastercard Maestro American Express iDeal

Apple Language Courses Ondernemingsnummer 8311373
btw-nummer 152 4085 30
© Apple Language Courses Ltd. 2024