Amsterdamse gracht
Geschreven door:Students Stories
Datum geplaatst:September 26, 2014
Geplaatst in:Home / Kerstcursussen / Kerstmis in Nederland

Kerstmis in Nederland

Kerstmis in Nederland lijkt veel op Kerst in andere landen, met een traditionele kerstboom, cadeaus, veel lichtjes overal en kerstspelen. Voor velen is het een religieuze feestdag, dus veel mensen gaan naar de avonddienst op kerstavond of eerste kerstdag. Iets dan anders is dan in andere landen, is dat 26 december de tweede kerstdag wordt genoemd.

Het voordeel van het hebben van twee kerstdagen is dat je één dag met één kant van de familie kerst viert en op de andere dag met de andere kant van de familie. Dit is ook hoe wij ieder jaar kerst vieren. Wij hebben op beide dagen een uitgebreide lunch of diner, en de cadeaus worden ergens daar tussen uitgepakt.

Een typische maaltijd dat de Nederlands graag eten op eerste of tweede kerstdag is gourmetten: iedereen aan tafel maakt zijn eigen eten klaar in een klein pannetje op een tafelgrill, je kunt zo je eigen kleine pannenkoek maken of eigen groente, vlees of kaas bakken. Fondue of ‘echte’ kerstmaaltijden met kalkoen, eend of braadstukken zijn ook populair. Als toetje eten Nederlanders vaak een kerststol.

In Nederland is het een gewoonte voor werkgevers om hun werknemers een kerstpakket te geven met Kerstmis. Deze zijn normaal gesproken gevuld met eten, drinken of kleine cadeaus. Het is de laatste tijd ook erg populair geworden om een cadeaubon te geven waarbij de werknemers hun eigen cadeau kunnen uitkiezen.

Nieuwjaar

Nieuwjaar is voor mij niet zo belangrijk als Kerstmis. Op 31 december doe ik niet iets speciaals. Vanaf 10 uur in de ochtend tot 2 uur ‘s nachts is het legaal om vuurwerk af te steken, dit doen veel mensen dan ook.

In de avond kijken we meestal televisie, omdat er speciale oudejaarsprogramma’s en veel films worden uitgezonden. Rond middernacht praten mensen graag over het afgelopen jaar en hun voornemens voor het volgend jaar.

Een speciale Nederlandse lekkernij dat op oudejaarsavond wordt gegeten is oliebollen: dit zijn een soort ronde donuts, over het algemeen met rozijnen, geserveerd met poedersuiker. Een andere lekkernij is appelbeignets, dit wordt op dezelfde manier bereid (met beslag in een frituur) maar ze zijn wat platter en hebben een schijf appel in het midden. Ik vind deze heerlijk!

Vanaf middernacht is er natuurlijk veel vuurwerk. Wij gaan meestal naar een plek dat wat hogerop ligt zodat wij het vuurwerk in de andere plaatsen ook kunnen zien, en we drinken champagne! Hierna gaan de jongere stappen tot in de late uurtjes.

Laura

Blogcategorieën

IALC Partner
ALTO
WYSE Travel Confederation (Reis Federatie)
WYSE Work & volunteer abroad (Werk & vrijwilligerswerk in het buitenland)
Onze scholen hebben een waardering van  (4.58/ 5) gebaseerd op 3968 klantenbeoordelingen!
Lees in het : | EN | FR | DE | IT | NL | ES

Apple Language Courses

Unit 12, The Office Village
North Road

Loughborough
Leicestershire
LE11 1QJ
Engeland


T: 020 7036459
E: info@applelanguages.com

Contactinformatie

Nederland Nederland020 7036459
Italië Italië800 699 791
Spanje Spanje91 1140113
Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk01509 211 612
Ierland Ierland01 6950417
Verenigde Staten Verenigde Staten646 652 0770
Internationaal Internationaal+44 1509 211612

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij accepteren

Visa Mastercard Maestro American Express iDeal

Apple Language Courses Ondernemingsnummer 8311373
btw-nummer 152 4085 30
© Apple Language Courses Ltd. 2024