Kylemore Abdij in het graafschap Galway
Geschreven door:Students Stories
Datum geplaatst:December 30, 2014
Geplaatst in:Home / Locaties / Ierland / Galway / Charmante Galway

Charmante Galway

1st-galway1Als je deze blog leest, ben je waarschijnlijk aan het overwegen om een cursus Engels in Ierland te volgen. Je zult wellicht Ierland hebben gekozen omdat jou verteld is over het unieke landschap met zijn dramatische landschappen en groene heuvels met een kudde schapen die aan de rand van het veld grazen. Nou, je hebt helemaal gelijk! Maar om het beste qua cultuur en natuur op één plek te vinden, is Galway zeker de beste optie.

Een aantal jaar geleden besloot ik samen met een vriend naar Ierland te gaan om mijn Engels met moedertaalsprekers te oefenen en van een verdiende vakantie te genieten. De Ieren hebben een goede reputatie en ik ben er ook achter gekomen dat het zeker waar is, ze zijn erg vriendelijk, open en hartelijk! Mijn vriend en ik verbleven in een bed&breakfast in Galway. Wij waren pas net binnen toen de eigenaren al water opzetten voor een kopie thee en een heerlijk plakje zelfgemaakte cake. Ze deden er werkelijk alles aan om ervoor te zorgen dat wij een geweldige tijd hadden!

Na een gezellig gesprek en kopje thee met de eigenaren, besloten we Galway te gaan verkennen. De stad is niet zo groot en dat maakt het ook perfect want alles is op loopafstand. Die middag hebben we door de geplaveide straatjes geslenterd die gevuld waren met winkels en pubs met kleurrijke voorgevels. Je kunt je voeten even wat rust geven door op een bankje in William street te zitten, tussen het standbeeld van Oscar Wilde en Estlandse schrijver Eduard Vilde! Aan het einde van de dag liepen we richten de kust van Salthill waar onze Engelse Talenschool is gevestigd om van een prachtig uitzicht over de baai te genieten.

Deze charmante stad heeft niet alleen een authentieke Ierse sfeer maar je vindt hier ook een hoop verschillende pubs, bars en clubs, er is voor ieder wat wils! Mijn vriend en ik zijn een heerlijke pint met stout gaan drinken in een gezellige pub waar een Iers bandje optrad. Wij kregen meteen een warm gevoel van vriendelijkheid en gezelligheid toen wij de pub binnen gingen! Ook al waren we maar met z’n tweeën, we kwamen al snel in gesprek met lokalen mensen en raakten met ze bevriend! In de avond is High en Shop street het hart en de ziel van de stad. Een van mijn favoriete pubs is King’s Head en je zult het net zo geweldig vinden als ik als je whiskey drinkt terwijl je op een middeleeuwse troon zit!

Voor degene die na middernacht nog door willen gaan, er zijn genoeg bars en clubs in het centrum van Galway die pas later sluiten!

Als je een cursus Engels volgt op onze school in Galway, heb je nog genoeg tijd over om de stad en zijn omgeving te ontdekken. Mijn vriend en ik hadden dan ook een auto gehuurd en hebben een geweldige ‘road trip’ gemaakt door Connemara, een prachtige gebied aan de westkust van Ierland op maar anderhalf uur rijden van de stad Galway. Wij hebben de auto iedere 10 minuten aan de kant moeten zetten omdat mijn vriend een foto wilde maken van het uitzicht. Ik nam de spectaculaire uitzichten en sfeer van dit uitgestrekte landschap gretig in mij op. Ierland is een klein maar geweldig land!

We reden naar het Connemara Nationaal Park en liepen naar de top van de heuvel om van het panoramisch uitzicht over de hele vallei, zijn heuvels en meren te genieten. Als je eenmaal in het Nationaal Park bent is het maar enkele minuten rijden naar Kylemore Abbey, een zeer bekende bezienswaardigheid van de county Galway. Het stamt uit de tweede helft van de 19e eeuw en het kasteel en prachtige tuinen bij het meer is zeker een bezoekje waard!

Iets anders wat je zeker niet mag missen is een uitstapje naar de Araneilanden. Het is maar 45 minuten rijden naar de Ros a’ Mhíl ferry terminaal ten oosten van Galway, en de bootreis duurt normaal gesproken iets minder dan een uur. Eenmaal aangekomen kun je het eiland het beste per fiets verkennen. Je zult zeker betoverd raken door het prachtige uitzicht over de ommuurde groene velden met brekende golven die tegen de ruige kust van het eiland slaan.

Galway en zijn omgeving is een buitengewoon geweldige locatie om Engels te leren en de charmante levenswijzen van de Ieren te leren kennen. Begin maar alvast met je koffer pakken!

Margaux

Blogcategorieën

IALC Partner
ALTO
WYSE Travel Confederation (Reis Federatie)
WYSE Work & volunteer abroad (Werk & vrijwilligerswerk in het buitenland)
Onze scholen hebben een waardering van  (4.58/ 5) gebaseerd op 3935 klantenbeoordelingen!
Lees in het : | EN | FR | DE | IT | NL | ES

Apple Language Courses

Unit 12, The Office Village
North Road

Loughborough
Leicestershire
LE11 1QJ
Engeland


T: 020 7036459
E: info@applelanguages.com

Contactinformatie

Nederland Nederland020 7036459
Italië Italië800 699 791
Spanje Spanje91 1140113
Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk01509 211 612
Ierland Ierland01 6950417
Verenigde Staten Verenigde Staten646 652 0770
Internationaal Internationaal+44 1509 211612

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij accepteren

Visa Mastercard Maestro American Express iDeal

Apple Language Courses Ondernemingsnummer 8311373
btw-nummer 152 4085 30
© Apple Language Courses Ltd. 2024