Geschreven door:taalreizen
Datum geplaatst:November 15, 2016
Geplaatst in:Home / Locaties / Spanje / Barcelona / De mogelijkheden zijn eindeloos in Barcelona!

De mogelijkheden zijn eindeloos in Barcelona!

bcn1Wow! Ik zou alles geven om mijn ervaringen in Barcelona over te kunnen doen! Ik kom net terug van mijn Spaans cursus daar, en ik wil nu alweer terug en er zelfs uiteindelijk gaan wonen. Er is zoveel te zien en te doen dat je het gewoon allemaal nog eens wilt doen! Van prachtige stranden tot bruisende winkelcentra en indrukwekkende architectuur tot pittoreske parken: Barcelona heeft het allemaal.. en nog veel meer!

Ik was verkocht door de complexe en ingenieuze ontwerpen van Antonio Gaudi‘s projecten in de stad: Casa Batlló, La Sagrada Familia, Casa Milá… en voornamelijk het Parque Güell. Ik zie echt hoe baanbrekend Gaudí‘s werk moet zijn geweest toen het park bijna honderd jaar geleden opende.. ik was onder de indruk van de felgekleurde mozaïeken die de terrassen bedekken, de opvallende drakenfontein die je bij de ingang al verwelkomt, en het adembenemende uitzicht over Barcelona vanaf het grootste parkbankje ter wereld!

In het weekend wandelde ik altijd over Las Ramblas, een geweldige verkeersvrije boulevard, vol met levendige en grappige straatartiesten, kunstverkopers, kraampjes met heerlijk eten en alles wat je je verder kunt bedenken! Het maakt niet uit welke kant je opkijkt, of hoe laat je er heen gaat: je vindt er altijd een geweldige mix van mensen. Lokale inwoners kletsen met hun buren, families maken een avondwandeling, toeristen zijn op zoek naar souvenirs, het perfecte restaurant, bar of café… de hele omgeving heeft een levendige sfeer. Voor mij voelde het echt als het hart van Barcelona!

Ik ben eens naar het einde van Las Ramblas gelopen en ik kwam bij het Port Vell gebied uit. Dit is een geweldige plek om tijd door te brengen – je vindt er het grootste aquarium in Europa, een IMAX 3D theater, en een ongelooflijk winkelcentrum aan de haven! Ik keek een film in het fantastische IMAX-theater met airco en ik had een geweldige tijd – het was niet alleen een goede kans om even te ontspannen, maar ook kon ik mijn Spaans oefenen met deze film! Mijn vrienden vertelde me dat er ook een bruisend nachtleven in de omgeving van Port Vell te vinden is. Er is zoveel te doen dat ik te weinig tijd had, maar bij mijn volgende bezoek aan Barcelona ga ik zeker een fantastisch zeevruchtendiner uitproberen met mijn vrienden bij een van de vele restaurants met uitzicht op zee!

Ook al ben ik het type dat graag op pad is, toch was ik altijd erg blij om terug te keren naar mijn kamer in het verblijf. Ik heb een aantal fantastische avondjes uit gehad met mijn internationale vrienden en we genoten van de diners ‘s avonds laat (waar ik best lang aan heb moeten wennen).

Ik had eerlijk waar de beste tijd van mijn leven in Barcelona. Alles in de stad was precies wat ik nodig had om een ongelooflijke ervaring te hebben… en mijn Spaans is enorm verbeterd! Ik wou dat ik weer in Barcelona was!

Jeffrey (USA)