Apple Languages
Geschreven door:Students Stories
Datum geplaatst:December 17, 2014
Geplaatst in:Home / Locaties / Cuba / Havana / Mojitos in Havana!

Mojitos in Havana!

Ik heb er altijd al van gedroomd om naar het Caribisch gebied te gaan vanwege de stranden maar na mijn reis naar Havana ben ik er achter gekomen dat Cuba zoveel meer is dan alleen zonnebaden! Zodra ik Havana ging verkennen, voelde het alsof ik in een andere wereld was beland – de combinatie van de oude auto’s op straat, koloniale gebouwen en het geluid van salsa… Het is gewoon zo anders dan iedere andere plek op de wereld!

Er zijn een hoop interessante plekken te bezoeken in Havana, maar Vedado is zeker het leukste gebied van de stad. Het is een levendige buurt met mooie huizen en veel bedrijvigheid; het echte centrum van de stad… en dit is ook waar mijn Cubaans gastgezin woonde en mijn Spaanse school was gevestigd!

De docenten waren erg aardig, geduldig en hadden natuurlijk veel ervaring in het lesgeven van het Spaans. Ze weten echt hoe ze jou het beste kunnen helpen met studeren maar ze zorgen er tegelijkertijd voor dat je er plezier in hebt – en met maar twee andere studenten in mijn groep konden wij de docent altijd iets vragen als het onduidelijk was.

Mijn gastgezin Los Rodriguez wonen naast de universiteit en hebben een heel mooi appartement. Mijn kamer was groot en comfortabele met een eigen badkamer en airco. De maaltijden waren heerlijk. Ontbijt was vullend met eieren, fruit, sap en heerlijke koffie. Avondeten was altijd op tijd en met maaltijden als vis, rijst, zwarte bonen, gefrituurde banaan, salades, etc… de oude stad van Havana lag op loopstand… maar het was gemakkelijker om een taxi te nemen.. of je kan het ook op mijn manier doen…

Maar een paar straten verwijderd van mijn gastgezin was er een Coppelia huisje, de populairste ijskraam van het eiland. Ik kocht daar een ijsje en nam daarna een ‘Coco’ – een grappige, gele taxi in de vorm van een helm met een scooter ervoor… ik werd meegenomen naar Havana Vieja (de oude stad). Onderweg reden wij over het wereldberoemde ‘Malecon’ – een 7-kilometer lange boulevard langs de kust van Havana. Ik had hierdoor een prachtig uitzicht over de oude stad en de rit duurde maar acht tot tien minuten vanaf mijn huis.

Mijn bezoek aan het Plaza de la Catedral, een beeldschoon plein in het centrum van de oude stad, was gewoonweg geweldig! Mannen en vrouwen ware gekleed in de typische Cubaanse kleuren en rookten Cubaanse sigaren, zogenaamd de beste van de wereld. Ik ging nam plaats op een terras voor de kathedraal en bestelde een typische mojito (rum en munt)… deze moet je zeker proberen.. een ‘Mojito’ in Havana was zo anders dan iedere andere mojito die ik had geproeft! Veel beter – het echte werk! Een bandje begon muziek te maken en de lokale inwoners vergezelde ze al snel met dans en zang; al snel werden de toeristen ook enthousiast en gingen ook meedoen, ik ook! Het was zo spontaan, leuk en CUBAANS!!

In het weekend hebt het Playa del Este bezocht – het mooiste strand dat ik OOIT heb gezien! – Ik was helemaal gefascineerd door het feit dat er salsa muziek werd gemaakt en mensen op strand gingen dansen. Het was geweldig!

Mijn beeld van Cuba voor vertrek is zeker veranderd nu ik uit eigen ervaringen weet dat het eiland de veiligste plek in heel Latijns-Amerika is, rijk aan cultuur, sfeer en hartelijke, vrolijke mensen.

Mijn ervaringen op Cuba waren geweldig en ik droom er al van om een keer terug te keren!

Bedankt, docenten Spaans, voor mijn lessen. Ik hoop jullie snel weer te zien!

Sandrine (Frankrijk)

Blogcategorieën

IALC Partner
ALTO
WYSE Travel Confederation (Reis Federatie)
WYSE Work & volunteer abroad (Werk & vrijwilligerswerk in het buitenland)
Onze scholen hebben een waardering van  (4.58/ 5) gebaseerd op 3935 klantenbeoordelingen!
Lees in het : | EN | FR | DE | IT | NL | ES

Apple Language Courses

Unit 12, The Office Village
North Road

Loughborough
Leicestershire
LE11 1QJ
Engeland


T: 020 7036459
E: info@applelanguages.com

Contactinformatie

Nederland Nederland020 7036459
Italië Italië800 699 791
Spanje Spanje91 1140113
Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk01509 211 612
Ierland Ierland01 6950417
Verenigde Staten Verenigde Staten646 652 0770
Internationaal Internationaal+44 1509 211612

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij accepteren

Visa Mastercard Maestro American Express iDeal

Apple Language Courses Ondernemingsnummer 8311373
btw-nummer 152 4085 30
© Apple Language Courses Ltd. 2024