Apple Languages
Geschreven door:taalreizen
Datum geplaatst:March 5, 2018
Geplaatst in:Home / Locaties / Engeland / Liverpool / Engels in Liverpool – Dag 1

Engels in Liverpool – Dag 1

Eindelijk, mijn eerste dag in Liverpool. De zondag voordat mijn engelse cursus start is eindelijk daar! Ik werd van de opwinding erg vroeg wakker. Ik pakte mijn bagage in en nam de trein van 11.30 AM van Loughborough naar Liverpool. De reis van Loughborough naar Liverpool duurde langer dan verwacht, drie uur!, en ik moest drie keer overstappen in totaal. Maar het was onmogelijk om je te vervelen tijdens de treinreis, omdat de omgeving constant veranderde! Gedurende de treinreis kon ik naar mijn foto’s kijken van het Peak District, die ik de dag ervoor had gemaakt. Als je ooit in het Verenigd Koninkrijk bent dan moet je zeker naar het Peak District gaan.

Gesproken over het Peak District, terwijl ik in de trein zat vond ik een prachtig gedicht van William Wordsworth, getiteld Chatsworth. Dit gedicht is opgedragen aan een van de grootste villa’s in Engeland gelegen in het Peak District. Deze villa heb ik met plezier mogen bezoeken.

Het was een goede reden om te lezen. Het is een interessant stuk uit de engelse literatuur:

Chatsworth – a poem by William Wordsworth

Chatsworth! thy stately mansion and the pride

Of thy domain, strange contrast do present

To house and home in many a craggy rent

Of the wild Peak; where new-born waters glide

Through fields whose thrifty occupants abide

As in a dear and chosen banishment,

With every semblance of entire content;

So kind is simple Nature, fairly tried!

Yet he whose heart in childhood gave her troth

To pastoral dales, thin set with modest farms,

May learn, if judgement strengthen with his growth,

That not for Fancy only pomp hath charms;

And, strenuous to protect from lawless harms

The extremes of favoured life, may honour both.

Het was nu inmiddels begonnen met regenen in het groene platteland dat langs het treinraam racete. Er is een reden waarom Engeland het gehele jaar lang groen is! Ik was niet bang voor een beetje regen. Gedurende mijn tijd in Engeland, was ik gewend geraakt aan het weer! In feite, tegen de tijd dat ik het John Lennon vliegtuigveld passeerde zag ik een schitternde zonnestraal.

Eindelijk was ik aangekomen op het station van Lime Street. De eerste indruk die ik had van de stad was geweldig. Ik kon echter niet veel gaan zien omdat ik gelijk naar mijn accommodatie wilde. Ik had het adres gekregen van de reisinformatie die Apple Languages mij had gegeven. Ik hoefde enkel nog de sleutels op te halen.

Het vinden van de accommodatie

Ik zweer het je, ik ben een paar keer de deur van mijn huis gepasseerd omdat ik simpelweg niet kon geloven dat ik daar zou gaan slapen. Het werd mij al snel duidelijk dat ik toch daadwerkelijk goed zat. Het huis had een schitterende poort, de architectuur kwam overeen met die van de Griekse tempels. Ik belde aan en een vriendelijke jongeman opende de deur. Hij ontving mij erg hartelijk. Het huis was erg schoon, de gezamelijke ruimtes waren erg groot en alles was buitengewoon modern. Het was zoveel beter dan mijn kamer in Loughborough! De aardige jongen, Alex, was erg vriendelijk. Hij liet mij alles in het huis zien, mijn kamer (geweldig!), de keuken en gaf mij de sleutels. Ik kon het echt niet geloven. Je kunt je voorstellen dat ik een heel ander beeld had bij een studenten huis, maar het was erg luxueus!

Liverpool ontdekken

Ik pakte mijn bagage snel uit en snelde naar het stadscentrum. Liverpool is een typische britse stad, met levendige straten vol met winkels en is tegelijktijd een raar voorbeeld van een klassiek historische stad! Liverpool heeft zijn charme en de levendigheid van een oude belangrijke havenstad behouden. Het was het historisch verleden van Liverpool, dat ik Albert Dock wilde bezoeken.

De gerenoveerde haven van Liverpool staat momenteel op de UNESCO wereld erfgoedlijst. De haven is werkelijk een wonder: authentieke boten op de voorgrond en moderne gebouwen op de achtergrond. En nogmaals, het Maritime museum, de Tate gallerij en The Beatles museum liggen allemaal aan deze indrukwekkende promenade aan de zee. Deze promenande is trouwens gekenmerkt door bankjes en hangslotjes aan de promenade. In andere grote steden worden deze hangslotjes gebruikt door koppels als een teken van hun liefde.

Het wiel van Liverpool

Toen zag ik het gigantische Wheel of Liverpool. Het is niet al te duur voor studenten (enkel £7.50), dus ik heb niet lang getwijfeld en ben er gelijk ingegaan! Een uitzicht over de stad was precies wat ik nodig had om mijzelf een beetje te kunnen oriënteren met de districten. Het was ook een goede plek om weg te dromen na mijn lange treinreis. Liverpool is vanuit zo’n hoog punt nog wonderbaarlijker!

Je kunt veel dingen zien, zoals:

De twee kathedralenChrist Church, een anglicaanse kathedraal, en de Metropolitan Cathedral

The Three Graces – dit koninklijk gebouw met zijn twee torens zijn tweeling van elkaar worden herkend door de lever vogels, het symbool van de stad

Het Cunard gebouw – gebouwd om het Cunard Steamship Company te huis vesten en er direct naast ligt het havengebouw van Liverpool

Ik zag de zon ondergaan! Wat wil je nog meer?

Na al dit bezichtigen begon ik honger te krijgen dus, na een stop bij de supermarkt, heb ik een heerlijk italiaans gerecht gekookt: risotto! Langzaam maar zeker leerde ik één voor één mijn huisgenoten en toekomstige klasgenoten op de engelse school kennen. Ze waren allemaal aardig, vriendelijk en hadden allemaal het verlangen om doormiddel van conversatie hun engels te verbeteren.

Ik ben erg blij gaan slapen en ik was er al gelijk zeker van dat deze week in Liverpool geweldig zou gaan worden. Het was de best mogelijke start in Liverpool!

Lees hier over Dag 2: maandag in Liverpool

Fiammetta

Blogcategorieën

IALC Partner
ALTO
WYSE Travel Confederation (Reis Federatie)
WYSE Work & volunteer abroad (Werk & vrijwilligerswerk in het buitenland)
Onze scholen hebben een waardering van  (4.58/ 5) gebaseerd op 3968 klantenbeoordelingen!
Lees in het : | EN | FR | DE | IT | NL | ES

Apple Language Courses

Unit 12, The Office Village
North Road

Loughborough
Leicestershire
LE11 1QJ
Engeland


T: 020 7036459
E: info@applelanguages.com

Contactinformatie

Nederland Nederland020 7036459
Italië Italië800 699 791
Spanje Spanje91 1140113
Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk01509 211 612
Ierland Ierland01 6950417
Verenigde Staten Verenigde Staten646 652 0770
Internationaal Internationaal+44 1509 211612

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij accepteren

Visa Mastercard Maestro American Express iDeal

Apple Language Courses Ondernemingsnummer 8311373
btw-nummer 152 4085 30
© Apple Language Courses Ltd. 2024