Geschreven door:taalreizen
Datum geplaatst:March 15, 2018
Geplaatst in:Home / Locaties / Engeland / Manchester / Manchester – een weekend in Warehouse City

Manchester – een weekend in Warehouse City

Manchester – Een power huis van de industriële revolutie in het Verenigd Koninkrijk en Engeland zijn tweede stad. Wanneer je denkt aan Engeland, dan denk je vaak gelijk aan London. Het is een van de bekendste steden in de wereld. Maar Manchester is een goede tweede.

Sommige twijfelen aan deze status, wanneer je de stad vergelijkt met Birmingham. Maar Manchester is zonder enige twijfel een van de meest belangrijkste en populairste steden in het Verenigd Koninkrijk. Een beta van London zijn alfa wereldstad status.

Er is een ongelofelijke variatie aan dingen om te doen in de gigantische engelse metropool. Het heeft iets voor iedereen en is ook Engeland zijn op een naar beste bezochten stad.

Van sport, met twee teams van wereldklasse, tot het beroemde nachtleven, tot wandelen door de vele parken.

Ga en ervaar Manchester maximaal en neem zijn rijke culturele historie in je op. De industriële revolutie startte in steden zoals Manchester, wat het een van de meest ‘moderne’ historische steden maakt in Europa. De wereld zijn eerste industriële stad breidde zich in een hoog tempo uit sinds de 18e eeuw.

Of je nu in Manchester bent voor het weekend, een week of een maand, dan zijn er een aantal plaatsen die je MOET bezoeken!

Dus laten we starten…zullen we?

Voetbal in Manchester

Voetbal! Een sport met 22 spelers, 11 spelers aan iedere kant, trappen tegen een bal aan, met als doel om te scoren in de goal van het andere team. Het spel werd voor het eerst in een competitie gespeeld in 1863 en sindsdien is uitgegroeid tot een van de meest populairste sporten. Tot op heden groeit de sport nog iedere jaar. Er lijkt geen limiet te zitten op de groei van de sport!

Zoals iedere andere stad in het Verenigd Koninkrijk, houdt Manchester van voetbal. De metropool wordt vertegenwoordigd door zeven professionele voetbalclubs. Dit zijn: Manchester United, Manchester City, Bolton Wanderers, Bury, Oldham Athletic, Wigan Athletic en Rochdale. Dit maakt Manchester het Mekka van het voetbal.

Het is bijna onmogelijk om al deze verschillende clubs te bezoeken in een weekend. Daarom zul je moeten kiezen tussen deze clubs, welke je gaat bezoeken. Voetbal is een geweldige sport, maar er zijn meer dingen te zien in Manchester! De clubs die bij iedereen kiest om te bezoeken zijn de twee grootste clubs van Manchester, Manchester United en zijn rivaal Manchester City. Deze twee clubs dateren terug naar het begin van de vorige eeuw.

Manchester United

De eerste stop, Manchester United. De Red Devils, zoals ze bekend staan, spelen hun thuiswedstrijden in een van de meest iconische stadions van de wereld: Old Trafford.  The Theatre of Dreams, zoals dit stadion ook wel wordt genoemd, is sinds de bouw in het gebruik door de Red Devils en viert zijn 118e verjaardag op de 19e van februari 2018. Gedurende deze tijd, hebben veel voetballegendes de revue gepasseerd. Om er een paar te noemen: Sir Bobby Charlton, Mark Hughes, Ryan Giggs, Ruud van Nistelrooy, Ronaldo en top scoorder aller tijden Wayne Rooney. En natuurlijk de meest succesvolste coach in de club zijn historie: Sir Alex Ferguson.

Zeven dagen per week, behalve als er een wedstrijd wordt gespeeld, kun je dit stadion bezoeken. Dit kun je op eigen houtje doen of met een gids. De tijden hiervoor staan weergegeven op hun website. Deze toer brengt je langs de goed gevulde prijzenkast, over de Alex Ferguson tribune en door de spelerstunnel naar het ‘heilige’ gras van Old Trafford.

Manchester City

Aan de andere kant van de stad, vind je Manchester United zijn rivaal, Manchester City. The Citizens, zoals ze worden genoemd, spelen hun wedstrijden in het Etihad stadion. Dit stadion is aanzienlijk jonger dan Old Trafford, maar is niet minder indrukwekkend dan het Theatre of Dreams.

De Etihad is het officiële stadion van de Citizens sinds 10 augustus 2003. Het is dus niet een heel erg oud stadion en is gebouwd vanuit een modern perspectief. Dit stadion is zo gebouwd dat het kan dienen als een multifunctioneel stadion. Het is kan ook worden gebruikt voor atletiekwedstrijden! Je kunt dit moderne stadion seven dagen per week bezoeken, behalve als er een wedstrijd wordt gespeeld. Voor meer informatie, kan deze worden gevonden op de officiële website van Manchester City.

Het beroemde nachtleven

Zoals andere metropolen, heeft Manchester keuze aan restaurants, bars en clubs. Dit betekent dat er altijd wel iets is te doen voor iedereen in het levendige uitgaansleven van Manchester.

Je kunt kiezen uit een relaxte avond in een van de vele traditionele pubs tot een epische dans ervaring in een club. Ook zijn er vele restaurants in Manchester die een beroemde eigenaar hebben.

Een selectie van gezellige pubs, clubs en restaurants in Manchester zijn:

Cloud 23 – Een stijlvolle bar op de 23e verdieping van het Hilton Manchester on Deansgate. Cloud 23 heeft een prachtig uitzicht over de stad

Rosso – Dit schitterende en prestigieuze eet en drink oord is in een korte tijd een van Manchester zijn meest populaire restaurant-bars geworden. Deze zaak is het bezit van voormalig Manchester United en Engeland zijn centrale verdediger Rio Ferdinand. Stel je voor, je bent aan het eten bij Rosso en Rio Ferdinand loopt het restaurant binnen! Rosso is zeker aangeraden als je ooit in Manchester bent!

Matt & Pred’s – Als je geïnteresseerd bent in een plaats waar live muziek wordt gespeeld, dan is Matt & Pred’s zeker de plaats voor jou! Deze live-muziek zaak is beroemd voor zijn jazz avonden. Geniet van een lekkere pint of van een glas wijn met je vrienden, terwijl je luistert naar de fijne tonen van de jazz.

Dit zijn enkel een paar voorbeelen van het levendige nachtleven van Manchester. Er zoveel andere restaurants, bars en clubs om te ontdekken!

Na een gezellig avond dineren en dansen wil je misschien de aangekomen calorieën er af branden of van die mogelijke kater af komen. In Manchester hoeft je hiervoor niet naar de sportschool. Je kunt gewoon gaan rennen of wandelen in één van de vele parken.

De schoonheid van de natuur

Je zult misschien niet gelijk denken aan een schitternde natuurlijke omgeving als je denkt aan een industriële metropool. Maar, het is best wel bijzonder dat Manchester zoveel wonderbaarlijke publieke parken heeft. Elke park is mooier dan de vorige.

De parken in Manchester zijn dan wel niet zo groot zoals deze van zijn ‘rivaal’ London, maar dat betekent dat de publieke parken van Manchester minder mooi zijn. In tegendeel, Alexandra Park, Parsonage Gardens en Heaton Park zijn enkel drie voorbeelden van de schitterende parken in de stad.

Alexandra Park

Laten we beginnen met een van de oudste parken van de stad: Alexandra Park. Geopend in 1868, het park is 60 acre groot en is ontworpen door Alexander Hennel. Het doel van dit park was om de arbeidslieden ‘weg te houden’ van de bierhuizen tijdens hun vrije dagen! Dit historische park is nog niet zo heel lang geleden gerestoreerd, om het leven terug te pompen in het park. Er is werk gedaan aan het meer en de paden en er is ook wat werk gedaan aan de historische attributen van het park. Zoals de drinkfontijnen en de tabernakel.

Heaton Park

Een ander park dat het waard is om te benoemen is Heaton Park. Dit park ligt aan de rand van Manchester en is gevuld met attracties die plezier biedt voor het gehele gezin! Dit park heeft zelfs een golfbaan! Heaton Park is ook het ‘toneel’ van het Parklife muziekfestival dat sinds 2016 in het park wordt gehouden. Vele beroemde artiesten hebben hier opgetreden. Een aantal artiesten zijn, Ice Cube, Years & Years, Stormzy, Bastille en vele anderen. Ondanks de jonge leeftijd van dit festival, groeit het ieder jaar aanzienlijk in bekendheid!

Als je gewoon een dag wilt besteden in Heaton Park, dan is dit ook zeker mogelijk. Het park is elke dag open van 8 uur in de morgen tot zonsondergang.

Parsonage Gardens

Hoewel Parsonage Gardens technisch gezien geen park, mag dit groene gebied zeker niet worden vergeten. Deze tuinen zijn gebouwd in 1929, wat het tevens een van de stad zijn nieuwste ‘constructies’ maakt met een historische waarde. De Parsonage Gardens zijn open voor het publiek elke dag en zijn gratis voor iedereen.

Ontsnap aan de drukte van de stad doormiddel van een wandeling langs het pitoreske kanaal gebied. De kanalen zijn verantwoordelijk voor de industriële status van Manchester. Ze zijn heringericht zodat ze een rustgevend deel van de stad vormen.

Leer engels in Manchester!

Manchester heeft erg veel te bieden. Wij hebben enkel de oppervlakte verkend. Het is een van de meest ‘modern’ historische steden in Europa! Sport, muziek, entertainment, winkelen, natuur en meer. Het is de perfecte plek om jezelf onder te dompelen in de engelse taal.

De stad heeft wel iets te bieden voor iedere student. Wat het is bijna onmogelijk maakt om alles te zien in Manchester, dus hoelang ben jij bereid om te blijven?

Onze engelse school in Manchester wordt erkent door de British Council. Je kunt de school vinden in het hart van het levendige stadscentrum, de ‘hoofdstad’ van North West London.

Als je er over aan het denken bent om engels te leren in Manchester, boek dan nu een taalcursus bij Apple Languages!

– Randy