Uitzicht over Edinburgh
Geschreven door:taalreizen
Datum geplaatst:August 5, 2014
Geplaatst in:Home / Locaties / Schotland / Edinburgh / Eclectisch Edinburgh

Eclectisch Edinburgh

De historische en culturele hoofdstad van Schotland is een stad die je moet bezoeken als je in Groot-Brittanië bent! Het is de perfecte plek om de Schotse cultuur en de gastvrije Schotse bevolking te ontdekken. Naast een rijke geschiedenis heeft Edinburgh ook een dynamisch dag- en nachtleven dat iedereen zal bekoren!

Van een indrukwekkend kasteel dat nu het Schotse parlement behuist en het Nationale Oorlog Museum, kun je door de Royal Mile lopen, de oudste straat in Edinburgh die het kasteel verbindt met het Paleis van Huize Holyrood en het drukke stadscentrum.

Shopaholics kunnen hun middagen doorbrengen in de schattige winkeltjes en luxe boetieken in de omgeving van Princes Street. Vrijwel elke dag kun je de traditionele klanken van doedelzakspelers door de straten horen galmen. De rijen van prachtige historische huizen van Princes Street de omliggende Gardens geven je het idee dat je terug in de Middeleeuwen bent. Als je tot Regents Park loopt, kun je ontspannen en van de adembenemende uitzichten vanaf Calton Hill genieten. Calton Hill is een beroemd uitzichtpunt dat deel uitmaakt van het UNESCO Werelderfgoed van de stad en inspireert zowel bezoekers als kunstenaars al eeuwen lang.

Kunstliefhebbers zullen zich aangetrokken voelen tot de meesterwerken van de Schotse National Gallery, wat het thuis is van het grootste gedeelte van de fijne kunst van het land. Om meer over de Schotse geschiedenis, cultuur en kunst te weten te komen kun je ook het Nationale Museum van Schotland en haar verschillende tentoonstellingen bezoeken, gelegen naast de prestigieuze Universiteit van Edinburgh.

Als je liever de drukte ontsnapt, dan is Holyrood Park de aangewezen plek! Op slechts enkele minuten lopen vanaf de oude stad, heeft dit enorme park in het centrum van Edinburgh alle rust en vrede die je je maar kunt wensen. Het pad naar de top van de Troon van Arthur, het hoogste punt van het park, is vrij steil, maar zeker de moeite waard! Boven de stad uitstekend geeft deze bergtop je onbeschrijfelijk uitzicht van zowel de stad als de Noordzee. Maak je liever een wandeling langs de kust? Geen probleem! Neem de Lothian bus naar Portobello en geniet van de Noordelijke kust.

Maar maak je niet druk, de stad zal ook al je wensen betreffend het nachtleven vervullen! Een verblijf in Edinburgh is niet compleet voordat je naar een van de vele bars en traditionele pubs bent geweest en een pint van plaatselijk gebrouwen bier of cider hebt geproefd. Om een van deze wonderachtige plekken te vinden waar de Edinburghse bevolking de zonsondergang doorbrengt kun je het beste de Grassmarket bezoeken, een historische marktplaats waar je kunt ontspannen en genieten van de vriendelijke sfeer. Deze straat biedt de beste pubs van de stad en is naast de Cowgate gelegen, waar je verschillende nachtclubs vindt die erg populair zijn bij de studenten.  Probeer voor middernacht bij de Frankenstein Pub op de George IV Brug te zijn, waar een mystery guest de show steelt! Het New Town district en vooral George Square zijn gevuld met chique restaurants, bars en nachtclubs vaak gehuisd in spectaculaire gebouwen met prachtige Georgiaanse architectuur.

Niet zo’n feestbeest? Dan is het misschien leuk om de Golf Tavern uit te proberen, vlak naast Leven Street, en deel te nemen aan hun wekelijkse Woensdag quizavond! Voor Harry Potter fans, ga thee drinken in de Elephant House, het koffiehuis waar J.K. Rowling haar beroemde best-seller schreef. Het raam aan de achterkant biedt een indrukwekkend uitzicht over Edinburgh Castle, wat zeker een inspiratie moet zijn geweest voor de boeken.

Om het echte Schotse leven mee te maken moet je niet vergeten om het iconische nationale gerecht waar de lokale bevolking dol en trots op is – haggis. Deze hartige pudding wordt vaak geserveerd als onderdeel van het “Full Scottish Breakfast” of de traditionele Burns Night Supper, wat onderdeel uitmaakt van een nationale feestdag in Schotland. Probeer het en houd van het, net zoals Edinburgh!

Margaux

Blogcategorieën

IALC Partner
ALTO
WYSE Travel Confederation (Reis Federatie)
WYSE Work & volunteer abroad (Werk & vrijwilligerswerk in het buitenland)
Onze scholen hebben een waardering van  (4.58/ 5) gebaseerd op 3968 klantenbeoordelingen!
Lees in het : | EN | FR | DE | IT | NL | ES

Apple Language Courses

Unit 12, The Office Village
North Road

Loughborough
Leicestershire
LE11 1QJ
Engeland


T: 020 7036459
E: info@applelanguages.com

Contactinformatie

Nederland Nederland020 7036459
Italië Italië800 699 791
Spanje Spanje91 1140113
Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk01509 211 612
Ierland Ierland01 6950417
Verenigde Staten Verenigde Staten646 652 0770
Internationaal Internationaal+44 1509 211612

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij accepteren

Visa Mastercard Maestro American Express iDeal

Apple Language Courses Ondernemingsnummer 8311373
btw-nummer 152 4085 30
© Apple Language Courses Ltd. 2024